Με τα φαινόμενα βίας να πλήττουν δυστυχώς συνεχώς και τα ευρωπαϊκά γήπεδα, οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν τα μέτρα τους για να προστατευτούν…

Έχουμε δει τις κάρτες φιλάθλου, τα ονομαστικά εισιτήρια και άλλα μέτρα που στόχο έχουν να περιορίσουν – όσο γίνεται – τα έκτροπα στις κερκίδες που πλέον στοιχίζουν και στους συλλόγους.

Η Κοπεγχάγη θέλησε να διασφαλιστεί ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων στο Champions League και γι` αυτόν τον λόγο πήρε ένα μάλλον ακραίο κι απόλυτο μέτρο.

Συγκεκριμένα, για να αποφύγει οπαδοί των αντίπαλων ομάδων να καθήσουν στην κερκίδα των φιλάθλων των γηπεδούχων, ρισκάροντας επεισόδια, ξεκαθάρισε ότι θα ακυρώσει τα πακέτα που αγοράστηκαν από οπαδούς το όνομα των οποίων δεν μοιάζει δανέζικο!

Ο σύλλογος είχε δώσει τη δυνατότητα στους φιλάθλους του να αγοράσουν πακέτο εισιτηρίων και για τους τρεις αγώνες των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο Parken κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Γαλατασαράι.

Παρόλα αυτά, με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι, για λόγους ασφαλείας, όσοι τα προμηθεύτηκαν και το όνομά τους δεν μοιάζει δανέζικο, θα ελεγχθούν και θα τους επιτραπεί να τα κρατήσουν, μόνο αν αποδείξουν την… καταγωγή τους!

«Η ασφάλεια είναι πάντα το βασικό μας μέλημα όταν πρόκειται για εκδηλώσεις στο Parken. Συνεπώς, κάνουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οπαδοί των φιλοξενούμενων ομάδων θα έχουν πρόσβαση μόνο στις κερκίδες που προορίζονται για τους φιλοξενούμενους.

Αν η συζήτηση που θα γίνει με τον φίλαθλο δείξει ότι η αλήθεια είναι διαφορετική, η αγορά του θα εγκριθεί.

Ζητάμε συγγνώμη για τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό, αλλά είναι μία αναγκαία κίνηση σχετικά με τους αγώνες και τους κανονισμούς της UEFA και τις διαδικασίες ασφαλείας του Parken», εξήγησε ο γραμματέας των πρωταθλητών Δανίας, Ντάνιελ Ρόμενταλ.

Το πώς, βέβαια, ο οπαδός θα αποδείξει την αγνή αγάπη του και τη σχέση του με την ομάδα παραμένει άγνωστο και, όπως είναι φυσικό, το μέτρο έχει προκαλέσει την οργή των φιλάθλων που δεν έχουν παραδοσιακά δανέζικα ονόματα.

Αρκετοί από αυτούς έλαβαν e-mails ότι τα εισιτήριά του ακυρώνονται, με έναν από αυτούς, τον Μασούντ Μπαρίντ που για προφανείς λόγους το όνομά του δεν πέρασε το… τεστ, να δηλώνει στην εφημερίδα «Ekstrabladet»:

«Αυτή είναι η πιο ταπεινωτική εμπειρία που βίωσα. Δεν έχω καμία σχέση με καμία από τις τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Κοπεγχάγη. Απλά θέλω να πάω και να στηρίξω την ομάδα μου».

Ο σύλλογος επιμένει ότι κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά και ζητά από τους οπαδούς που είδαν τα εισιτήριά του να ακυρώνονται να επικοινωνήσουν απευθείας με τον σύλλογο.

Αν, φυσικά, έχουν ακόμα την επιθυμία και την όρεξη να το κάνουν…

Αναδημοσίευση από το othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]