Σας έγραψαν για παράνομο παρκάρισμα; Προσπαθήστε να το ξεπεράσετε γρήγορα και να το απολαύσετε, ακολουθώντας το παράδειγμα ενός Αυστραλού.

Στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, όπου οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα είναι υπερβολικά αυστηρές, ο δημιουργός του παρακάτω βίντεο δέχτηκε μία τέτοια (της τάξης των 60 δολαρίων) από ιδιωτική εταιρεία. Αφού λοιπόν συγκέντρωσε τα 60 δολάρια πήγε σε μία τράπεζα και ζήτησε να του τα δώσουν σε κέρματα των 5 σεντς (1200 κέρματα δηλαδή).

Στη συνέχεια τα έβαλε σε ένα πουγκί και ξεκίνησε για τα γραφεία της εταιρείας. Όταν έφτασε στο γκισέ χαιρέτισε ευγενικά την υπάλληλο και στη συνέχεια άδειασε το πουγκί μπροστά της. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, η υπάλληλος αρνήθηκε να εισπράξει τα χρήματα σε αυτή τη μορφή και φώναξε τον σεκιουριτά της εταιρείας. Και οι δύο προσπαθούσαν να πείσουν τον άνδρα να πάρει πίσω τα λεφτά και να τα φέρει σε άλλη μορφή.

Ο ίδιος όμως όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά τους τόνισε ότι είναι ακριβώς τα λεφτά του προστίμου και ότι η εταιρεία είναι αναγκασμένη να τα εισπράξει. Βλέποντάς τους να μην αλλάζουν γνώμη, τους χαιρέτισε ευγενικά και αποχώρησε, λέγοντάς τους: “Σας έδωσα τα χρήματα. Γεια σας”.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]