Όπως οι γονείς βγαίνουν στα μαγαζιά για να πάρουν δώρα για τα παιδιά τους, έτσι και οι πρόεδροι των ομάδων θα ψάξουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό δώρο στα δικά τους παιδιά… τους προπονητές, μόλις αλλάξει ο χρόνος και ξεκινήσει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος.

 

Εκτός από αυτούς που θα στοιχίσουν μια περιουσία, υπάρχουν και παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι και μπορούν να αποκτηθούν με πολύ λιγότερα χρήματα τον Γενάρη, ή ως ελεύθεροι το καλοκαίρι. Το 3pointmagazine σας παρουσιάζει τις καλύτερες περιπτώσεις ανά την Ευρώπη και σας αφήνει να ονειρεύεστε τυχόν απόκτηση τους από κάποια ελληνική ομάδα.

 

Premier League (Αγγλία)

 

Θίο Γουόλκοτ (Αρσεναλ)

 

Διεθνής με την εθνική Αγγλίας και μόλις 23 ετών, είναι με διαφορά ότι καλύτερο υπάρχει στην ελεύθερη αγορά της Premier League από τον καινούριο χρόνο. Η Αρσεναλ του έχει κάνει πρόταση ανανέωσης, την οποία δεν έχει δεχθεί και κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει καινούρια. Οι φήμες πέρι αποχώρησης του, έχουν φουντώσει μετά την απουσία του από το επίσημο ημερολόγιο της ομάδας για το 2013…

 

Ασλεϊ Κόουλ (Τσέλσι)

 

Μπορεί να βαδίζει ήδη στα 32 αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ακόμα και σήμερα, παραμένει ένα από τα καλύτερα επιθετικά μπακ στον κόσμο. Παίκτης με πολλές συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας, θα κάνει τη διαφορά, οπουδήποτε αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του.

 

Αντρέι Αρσάβιν (Αρσεναλ)

 

Ο Ρώσος μόλις 4 χρόνια μετά το εκπληκτικό Euro του 2008 στο οποίο οδήγησε την εθνική Ρωσίας στα ημιτελικά της διοργάνωσης αποκλείοντας την Ολλανδία στα προημιτελικά, έχει μία μονίμως καθοδική πορεία. Φέτος, δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνον τον παίκτη και είναι πολύ πιθανό να πάει στην Ρέντινγκ μπας και ξαναβρεί κάτι από τον παλιό του καλό εαυτό.

 

Άξιοι αναφοράς

 

Κόλο Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι – 31 ετών)
Ρίο Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γ. – 34 ετών)
Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι – 34 ετών)
Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι – 32 ετών)

 

Primera Division (Ισπανία)

 

Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο)

 

Στην Ισπανία μία είναι η περίπτωση παίκτη που μένει ελεύθερος. Αυτή του Φερνάντο Γιορέντε της Μπιλμπάο. Ο Βάσκος επιθετικός είναι από τις πρώτες επιλογές της Γιουβέντους και στα 27 του χρόνια, μοιάζει πανέτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα και να αφήσει το «Σαν Μαμές» και τον σύλλογο στον οποίο ανήκει και παίζει από μικρό παιδί.

 

Άξιοι αναφοράς

 

Χαβιέρ Σαβιόλα (Μάλαγα – 31 ετών)
Χοακίν (Μάλαγα – 31 ετών)
Τιάγκο (Ατλέτικο Μαδρίτης 31 ετών)
Ρόκε Σάντα Κρουζ (Μάλαγα – 31 ετών)

 

Serie A (Ιταλία)

 

Στην Ιταλία μπορεί να μην υπάρχει κάποια περίπτωση που να κάνει «μπαμ», υπάρχουν όμως αρκετές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή εναλλακτική λύση για τις μεγάλες ομάδες του Καμπιονάτο ή κάποιου άλλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους:

 

Βάλτερ Σάμουελ (Ιντερ – 34 ετών)
Ματιέ Φλαμινί (Μίλαν – 28 ετών)
Χιούγκο Καμπανιάρο (Νάπολι – 32 ετών)
Κριστιάν Αμπιάτι (Μίλαν – 35 ετών)

 

Bundesliga (Γερμανία)

 

Λούις Χόλτμπι (Σάλκε)

 

Μόλις 22 ετών και έχει προλάβει να διχάσει εθνική Αγγλίας και Γερμανίας για το ποια χρώματα θα αντιπροσωπεύει στο μέλλον. Τελικά διάλεξε αυτά της Γερμανίας, καθώς ένιωσε ότι η Αγγλία δεν έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να τον πείσει. Αριστεροπόδαρος με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ώριμος για την ηλικία του, θα είναι ένα από τα μεγάλα «σίριαλ» του χειμώνα για το που θα πάει.

 

Εκτός από τον Χόλτμπι, δύο ακόμα παίκτες που τραβάνε τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Ο λόγος για τους Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς και Σάιμον Ρόλφες. Ο πρώτος, μόλις 25 χρονών και έχοντας φορέσει τις φανέλες της Βασιλείας και της Φιορεντίνα πριν από αυτή της Στουτγκάρδης, δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να βρει ομάδα. Όσο για τον δεύτερο, μπορεί να βρίσκεται στα 30 του χρόνια, αλλά η ποιότητα του είναι δεδομένη. Αν δεν μείνει στην Λεβερκούζεν που θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει, σίγουρα θα βρει άμεσα αντάξια ομάδα στην Bundesliga.

 

Μόλις αλλάξει ο χρόνος, οι εξελίξεις θα τρέξουν πολύ γρήγορα και όλοι οι παραπάνω είτε θα παραμείνουν στις ομάδες τους, είτε θα αποτελέσουν τα «δώρα» κάποιων προέδρων στους προπονητές τους. Μέχρι τότε βρισκόμαστε στην αναμονή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts