Συνήθως το πολεοδομικό σχέδιο δεν τα πάει καλά με τη φύση. Τις σπάνιες φορές όμως που αυτό γίνεται, τα αποτελέσματα είναι απολύτως «φυσικά».

Η πολεοδομία με την φύση συνήθως δεν τα πάνε καλά. Για την ακρίβεια τις περισσότερες φορές, τα σχέδια της μίας εναντιώνονται στην άλλη. Ένα δέντρο που πρέπει να κοπεί για να χτιστεί ένας τοίχος, μία φυλλωσιά που εμποδίζει το πολεοδομικό σχέδιο, ένα λουλούδι που πρέπει να κοπεί για να στρωθεί άσφαλτος.

Υπάρχουν ωστόσο και φορές που οι δύο αυτές αντικρουόμενες δυνάμεις συναντιούνται και συμβαδίζουν, δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό σκέφτηκαν πολλοί καλλιτέχνες δρόμου, για να δημιουργήσουν τα δικά τους ιδιόμορφα graffiti, στα οποία η ζωγραφική συμπληρώνει την φύση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια το στοιχείο του προσωρινού κυριαρχεί, αφού ένα δέντρο ή ένα λουλούδι δεν θα βρίσκονται πάντα στην ίδια βολική «στάση» για τον καλλιτέχνη, αλλά θα αναπτύσσονται και θα αλλάζουν, καταργώντας στην ουσία την προσπάθειά του.

Έστω και για λίγο όμως, η προσπάθεια αξίζει, αφού τα αποτελέσματα είναι τόσο ταιριαστά και ακριβώς όπως πρέπει, σαν να έγιναν από μόνα τους έτσι.

art9

art8

art7

art6

art5

art4

art3

art2

art12

art11

art10

art1

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]