Μπορεί να κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως στις καρδιές όλου του κόσμου ο αθλητής Piotr Malachowski από την Πολωνία έχει κατακτήσει σίγουρα την πρώτη θέση!

Ο λόγος είναι ότι έθεσε προς πώληση το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για να εγχειριστεί ένα αγοράκι 3 ετών που πάσχει από ρετινοβλάστωμα, μια μορφή καρκίνου των ματιών που επηρεάζει τα μικρά παιδιά.

«Στο Ρίο πάλεψα για το χρυσό. Καλώ όλους τους ανθρώπους, να αγωνιστούμε μαζί για κάτι που είναι ακόμη πιο πολύτιμο: για την υγεία αυτού του φανταστικού αγοριού. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σωθούν τα μάτια του Όλεκ στην Πολωνία. Η μόνη πιθανότητα είναι να πάει για θεραπεία στη Νέα Υόρκη. Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στην προσφορά. Αν μπορέσετε να με βοηθήσετε, το ασημένιο μου μετάλλιο μπορεί να είναι πιο πολύτιμο για τον Όλεκ από το χρυσό», είναι το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Piotr-Malachowski

Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τη θεραπεία του μικρού Όλεκ, το συνολικό κόστος της οποίας ανέρχεται σε 126.000 δολάρια. Ένα ίδρυμα στην Πολωνία έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου το 1/3 από τα απαραίτητα χρήματα κι όλοι ελπίζουν ότι θα βρεθούν και τα υπόλοιπα, ώστε ο μικρός να μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: infokids.gr

*Σχόλιο 3point: Οι υπηρεσίες υγείας θα έπρεπε να είναι προσβάσιμες για τον καθένα. Τι αλήθεια απογίνονται τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τα ίδια ή αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα και δεν έχουν κάποιον Ολυμπιονίκη να ενδιαφέρεται γι’ αυτά;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]