Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο, καθώς παραμένει αήττητη εδώ και 23 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται στην κορυφή της Primera Division μαζί με την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να αντέξει όμως μέχρι το τέλος;

Μεταγραφές – Αποχωρήσεις 2012/2013

Η ομάδα που κατέκτησε το περσινό Κύπελλο UEFA ανταμείφτηκε από την διοίκηση της ομάδας και σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος της Μαδρίτης, οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ ήταν ελάχιστες.

Τρεις άξιοι αναφοράς παίκτες αποκτήθηκαν, οι δύο από τους οποίους ελεύθεροι. Πρόκειται για τον διεθνή Τούρκο μέσο, Εμρέ Μπελόζογλου, της Φενέρμπαχτσε, τον Ουρουγουανό διεθνή, Κριστιάν Ροντρίγκες της Πόρτο και τον Κάτα Ντίαζ της Χετάφε.

Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει αυτή του Βραζιλιάνου, Ντιέγκο, που επέστρεψε στην Βόλφσμπουργκ μετά τον δανεισμό του, αν και πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά. Εκτός του Ντιέγκο, αποχώρησε και ο Σάλβιο, ο οποίος παραχωρήθηκε έναντι περίπου 10 εκ. ευρώ στην Μπενφίκα. Επίσης, παρελθόν από τους «ροχιμπλάνκος» αποτελεί ο επί χρόνια αρχηγός της ομάδας, Αντόνιο Λόπεθ καθώς και ο Πάουλο Ασουνσάο (πρώην παίκτης της ΑΕΚ) που επέστρεψε στην Βραζιλία και την Σάο Πάολο.

Ντιέγκο Σιμεόνε

Ένας από τους κύριους «υπαίτιους» της φετινής πορείας της Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ο προπονητής της (και πρώην παίκτης της) Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός ανέλαβε την ομάδα τον Δεκέμβρη του 2011.

Αντικαθιστώντας τότε τον Γκρεγκόριο Μανθάνο, η Ατλέτικο δεν μπορούσε να κυνηγήσει την έξοδο στο Champions League και επικεντρώθηκε στο Europa League το οποίο και κατέκτησε νικώντας στον τελικό 3-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Τον Αύγουστο που μας πέρασε, κατέκτησε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απέναντι στην κάτοχο του Champions League, Τσέλσι με το εμφατικό σκορ 4-1! Μέσα σε λιγότερο από ένα ημερολογιακό έτος, ο Σιμεόνε έχει καταφέρει να κερδίσει δύο διεθνείς τίτλους και να κρατήσει την ομάδα του αήττητη για 23 συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις!

Το «στίγμα» του Σιμεόνε στην ομάδα

Ως ένα από τα πληρέστερα αμυντικά χαφ της εποχής του, με περισσότερες από 100 συμμετοχές με την εθνική Αργεντινής, ο Σιμεόνε έχει μάθει στην Ατλέτικο, αυτό που δεν ήξερε ποτέ. Να αμύνεται. Τόσο καλά που είναι δεύτερη στην λίστα με τα σουτ που δέχονται οι ομάδες ανά αγώνα (8.9 ανά αγώνα).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρά την αρμονική αμυντική της λειτουργία, η Ατλέτικο κάθε άλλο παρά αμυντική ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτό γιατί κάνει κατά μέσο όρο 15 προσπάθειες για γκολ ανά αγώνα.

Το μόνο «αρνητικό» που έχουν να του προσάψουν οι επικριτές του, είναι ότι η ομάδα του δεν έχει την κατοχή της μπάλας στους αγώνες της. Μόλις 46% είναι ο μέσος όρος της στο πρωτάθλημα. Ε και; Με την Τσέλσι στον τελικό του Σούπερ Καπ, πάλι δεν είχε την κατοχή και την διέσυρε 4-1, ενώ ταυτόχρονα δεν αφήνει τους αντιπάλους της να σουτάρουν παίζοντας ασφυκτική άμυνα.

Ποιό είναι το ταβάνι της;

Είναι αλήθεια ότι σε δύο περιπτώσεις, από στις 9 πρώτες αγωνιστικές, η Ατλέτικο στάθηκε τυχερή και πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις. Όπως επίσης είναι αλήθεια ότι χωρίς τον Φαλκάο είναι «μισή» και σε περίπτωση απουσίας του δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Η Μπαρτελόνα μπορεί να έχει τους ίδιους βαθμούς με την Ατλέτικο, αλλά έχει παίξει με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αντίθετα, οι «ροχιμπλάνκος» δεν έχουν παίξει με καμία από τις δύο υπερδυνάμεις της Ισπανίας και πέρα από τη Μάλαγα την οποία κέρδισε 2-1, το πρώτο της σοβαρό κρας τεστ έρχεται την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της Βαλένθια.

Αν καταφέρει να περάσει από εκεί παίρνοντας το «διπλό» τότε θα δείξει ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Αν όχι για πρωτάθλημα, σίγουρα θα παλέψει για την δεύτερη θέση, καθώς αυτή τη στιγμή είναι στο + 7 από την Μάλαγα και στο +8 από την Ρεάλ Μαδρίτης. Με λίγη τύχη όλα γίνονται, αλλά μόνο η τύχη δεν φτάνει…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts