Βουλευτίνα λέει, βγήκε να μιλήσει για τον προϋπολογισμό στη Βουλή με ξυρισμένο μαλλί, έξαλλα σκουλαρίκια και μπλούζα με νεκροκεφαλή! Μετά το πρώτο κρούσμα που εκδηλώθηκε λίγους μήνες νωρίτερα, όταν μια άλλη βουλευτίνα φόρεσε μπλούζα με παπαγάλο, ήρθε και δεύτερο ακόμα πιο ισχυρό. Αυτό θα πει χαστούκι στη δημοκρατία.

Πού τα είδατε αυτά κυρίες μου; Πώς εμφανίζεστε έτσι στον Ναό της Δημοκρατίας και προσβάλλετε τα ήθη και τους θεσμούς αυτής της χώρας με την διόλου ευπρεπή εμφάνιση, όχι για βουλευτή απλώς, αλλά για γυναίκα; Πώς είναι δυνατόν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να μη σέβονται τον λαό που τους εξέλεξε και να εμφανίζονται στο Κοινοβούλιο σαν να έφυγαν μόλις από το βιντεοκλίπ του Νάιλον, της Βίσση;

Σου λέει μετά, η εν λόγω βουλευτίνα, μίλησε για την απαξίωση του ΕΟΠΠΥ, για τα τρία νοσοκομεία που έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη, για την αδυναμία πρόσβασης στη δημόσια υγεία των φτωχότερων οικονομικά στρωμάτων και άλλα τέτοια απαισιόδοξα.

Ποιος τα λογαριάζει αυτά αδερφέ; Τί να το κάνεις το φρικιό να σου μιλάει για αυτά και άλλα πολλά απαισιόδοξα, όταν μπορείς με ένα μόνο κλικ, αυτό του κουμπιού που ανοίγει την τηλεόραση, να ακούσεις τον υπουργό Υγείας να σου μιλάει για το πόσο σοφά πράττει (όχι η τρόικα, που του κλέβει τη δόξα, ο ίδιος) που θέλει να διώξει γιατρούς και προσωπικό που πλεονάζουν από τα νοσοκομεία (άγνωστο με ποια ακριβώς στοιχεία ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, αλλά… δευτερεύον). Και από εμφάνιση; Άψογος! Με το κουστουμάκι του το κολλαριστό, τη γραβάτα άψογα δεμένη και το παπούτσι το λουστρίν να λαμποκοπά. Αυτή είναι εικόνα Κοινοβουλίου.

 

koinovouleutiki_nd

Και ο Στουρνάρας βέβαια. Άψογος και αυτός. Μην κοιτάς που θεωρεί τους Έλληνες υποφορολογούμενους. Ούτε που έχει καταχαρεί με το μέτρο των πλειστηριασμών. Το σημαντικό είναι ότι κάθε φορά που εμφανίζεται δημοσίως, είναι στην τρίχα. Όπως στην τρίχα βέβαια είναι και όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης -και όχι μόνο. Άνδρες γυναίκες σαν εξώφυλλα περιοδικού.

Όπως και ο άλλος ο εκ Τρικάλων ορμώμενος, ο Μιχάλης Ταμήλος. Κουστουμάτος κι αυτός. Σου λέει παλαιότερα “άμα δεν πληρωνόμαστε για κάθε μας συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής, τί λόγο έχουμε να πάμε. Τσάμπα;”. Τώρα επανέρχεται και τονίζει ότι “η κυβέρνηση δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει δουλειά και ένα πιάτο φαΐ στον κόσμο. Τι είμαστε, κομμουνιστές;”

Άσε που οι κομμουνιστές εκτός του ότι θα μας πάρουν τα σπίτια (όσα απομείνουν μετά τους πλειστηριασμούς) ξυρίζουν και το κεφάλι τους. Ενώ εμείς; Άνθρωποι σοβαροί, νοικοκυραίοι, με γραβάτες και ταγιεράκια. Μαλλί κομμωτηρίου, τσάντα το λιγότερο Louis Vuitton και i-phone για να τραβάμε και καμιά selfie στη Βουλή, έτσι για να ξεσκάμε στο ενδιάμεσο των ψηφοφοριών (οι οποίες γίνονται πάντα για το καλό της πατρίδας).

Αυτόν τον πολιτικό εμπιστεύεται η κοινωνία. Οι άλλοι οι χίπηδες είναι μόνο για τα Εξάρχεια.

Όπως όμως μου έλεγε η γιαγιά μου: “Πρόσεχε εκείνους που φοράνε κοστούμια και σου χαμογελάνε. Είναι οι πιο επικίνδυνοι”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]