Πρώτα απ` όλα να ξεκαθαρίσουμε πως ο τίτλος του κειμένου διαβάζεται τραγουδιστά. με το σκοπό του «Καροτσέρη» της Εθνικής μας σταρ Αλίκης, η οποία έχει ερμηνεύσει επίσης με μοναδικό τρόπο και το «Κλωτσοσκούφι», το οποίο θυμίζει κατά πολύ την εικόνα που παρουσιάζει η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα.

Μέρες τώρα ήθελα να γράψω για την επική αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για τον Γιάννη Πρετεντέρη και ο Κλαούντιο Ρανιέρι με τις ποδοσφαιρικές του αλχημείες, μου έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία.

Γιατί είναι προφανές πως μετά τη νέα γκέλα της Εθνικής είναι πια θέμα χρόνου να πάρει τον πούλο ο Ιταλός και μόνο οι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Έστω να του δώσουν λίγο ακόμη χρόνο.

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να γράφουν τον… επικήδειό του, έστω κι αν η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον Ρανιέρι, αλλά πρωτίστως την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, Γιώργος Σαρρή, που «ξήλωσε» σε μία νύχτα την παλιά Εθνική για να φτιάξει μία νέα, εμπιστευόμενη τυφλά έναν άνθρωπο που δεν είχε ξαναεργαστεί σε εθνική ομάδα και που δεν είχε την παραμικρή σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο «Πρετεντέρης» στον οποίο αναφέρθηκε ο Σαμαράς στη Βουλή αγαπητοί φίλοι συμβολίζει ένα ολόκληρο mediaκό σύστημα, το οποίο έχει καταφέρει με τον ιδρώτα του προσώπου του να κρατήσει τη συγκεκριμένη κυβέρνηση στην εξουσία και ο Ρανιέρι θα μπορούσε να διασωθεί μόνο αν είχε τα ΜΜΕ στο πλευρό του.

Αν ας πούμε έβγαινε την ερχόμενη Δευτέρα μία δημοσκόπηση που να έδειχνε πως το 62% των φιλάθλων δεν επιθυμεί αθλητική αστάθεια και θεωρεί πως η πρόκριση στο Euro πρέπει να προκύψει από την παρούσα τεχνική ηγεσία.

Αν κυκλοφορούσαν οι αθλητικές εφημερίδες μετά το 0-2 από τη Βόρεια Ιρλανδία και έγραφαν πως δεν φταίει για την ήττα ο προπονητής και οι παίκτες, αλλά οι φίλαθλοι που δεν γέμισαν το Καραϊσκάκης.

Αφήστε που μερικοί μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο και κάπως έτσι χρεοκοπήσαμε…

Κι αν το μεσημέρι έβγαιναν οι Πανουτσοκαρπετόπουλοι στο ραδιόφωνο και λέγανε πως αν φύγει ο Ρανιέρι όχι απλά θα αποκλειστούμε από το επόμενο Euro, αλλά η UEFA και η FIFA θα μας αποβάλλουν από κάθε άλλη διοργάνωση στο μέλλον και θα παίζουμε μόνο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να σωθεί ο Ρανιέρι… Όπως σώθηκε μέχρι σήμερα ο Σαμαράς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: «Πρετεντέρη, Πρετεντέρη, μόνο εσύ θα σώσεις τον Ρανιέρι και τον Σαμαράααααα»!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]