Στις 30 Απριλίου 1997 η Ellen DeGeneres γράφει ιστορία κάνοντας διπλό coming out, τόσο ως χαρακτήρας της τηλεοπτικής σειράς “Ellen” στην οποία πρωταγωνιστούσε όσο και στη πραγματική της ζωή με μια δημόσια εξομολόγηση στο “Oprah Winfrey Show” αλλά και με συνέντευξη στο περιοδικό TIME.

Το τίμημα αυτής της πρωτόγνωρης, για τα δεδομένα της εποχής, κίνησης είναι μεγάλο. Η τηλεοπτική σειρά κόβεται απότομα ενώ ο σκανδαλοθηρικός τύπος δεν σταματά στιγμή να της επιτίθεται. Ακόμη και η ίδια δηλώνει πως το ρίσκο που πήρε ισοδυναμεί με επαγγελματική «αυτοκτονία» και τα επόμενα χρόνια παλεύει τόσο με τις κλειστές πόρτες του Hollywood οσο και με την κατάθλιψη.

20 χρόνια μετά, η Ellen DeGeneres είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές περσόνες της αμερικάνικης τηλεόρασης. Το πολυβραβευμένο “Ellen DeGeneres Show” βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης, ενώ τα τελευταία χρόνια το όνομά της φιγουράρει στη λίστα του Forbes με τις 50 πιο ισχυρές γυναίκες στο κόσμο. Παράλληλα, αποτελεί ισχυρό σύμμαχο οργανώσεων για τα LGBTQI+ δικαιώματα.

Για το θάρρος της αλλά και για τους αγώνες της για τα ίσα δικαιώματα η Ellen DeGeneres τιμήθηκε με το Μετάλλιο Ελευθερίας από έναν φανερά συγκινημένο Barack Obama.

Με το ίδιο μετάλλιο, το οποίο αποτελεί ύψιστη τιμητική διάκριση για τους πολίτες των ΗΠΑ, τιμήθηκαν μεταξύ άλλων και οι Tom Hanks, Bruce Springsteen, Diana Ross, Robert De Niro, Michael Jordan και Robert Redford σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στον Λευκό Οίκο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]