Στην πλούσια Φρανκφούρτη των μεγάλων τραπεζών και της ΕΚΤ οι άστεγοι θα πληρώνουν πρόστιμο επειδή “τόλμησαν” να κοιμηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης!

Στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, όπου άστεγοι ψάχνουν καταφύγιο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και στη σκιά των μεγάλων ουρανοξυστών των μεγάλων τραπεζών και της ΕΚΤ, η δημοτική αρχή θέλησε να πρωτοτυπήσει φέτος και παραμονές Χριστουγέννων αποφάσισε να τιμωρήσουν τους άπορους πολίτες, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ απηύθυνε έκκληση για την προστασία τους και τη διασφάλιση ότι δεν θα συνεχίσει να διευρύνεται το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης αποφάσισε ότι οι άστεγοι που αναζητούν καταφύγιο σε παγκάκια ή στο οδόστρωμα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο. Αν δεν καταβληθεί εγκαίρως, το ποσόν θα αυξάνεται. Το επιχείρημα των δημοτικών άρχων είναι ότι υπάρχουν δομές φιλοξενίας για τους αστέγους, αλλά δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς και σωστά.

Περίπου 860.000 άστεγοι στη Γερμανία

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, περίπου 860.000 άνθρωποι στη Γερμανία δεν έχουν σπίτι και κοιμούνται σε σπίτια φίλων, σε ξενώνες αστέγων ή στον δρόμο. Οι μισοί είναι πρόσφυγες και μετανάστες, σχεδόν 440.000 δηλαδή, ενώ 52.000 από τους αστέγους κοιμούνται στον δρόμο, με το 8% τους να είναι ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από το 2014 έως το 2016 το ποσοστό των αστέγων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 150%, την ίδια ώρα που η γερμανική οικονομία θεωρείται η πιο ισχυρή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο δείκτης ανεργίας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κάτω από 6%.

Με πληροφορίες από DW

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]