Πόσο πρωτότυπη μπορεί να γίνει η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο; Πόσο “ξεχωριστά” μπορεί να περάσει κάποιος σε ένα συμβατικό δωμάτιο ενός απλού ξενοδοχείου; Ερωτήματα που μάλλον απασχόλησαν πολλούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ανά τον κόσμο, οι οποίοι έβαλαν στην άκρη το “απλό είναι το πιο καλό” και αποφάσισαν να δημιουργήσουν όχι απλώς ξεχωριστά ξενοδοχεία, αλλά ξενοδοχεία που σίγουρα μένουν αξέχαστα σε όσους τα επισκεφτούν.

Γιατί ποιος μπορεί να ξεχάσει την επίσκεψή του στη φυλακή, ή τουλάχιστον σε ένα μέρος που αποτελεί προσομοίωση φυλακής ή την επίσκεψή του σε έναν σωλήνα αποχέτευσης. Ακόμα και τη διαμονή του σε ένα Boeing 747. Το 3pointmagazine συγκέντρωσε και παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο πρωτότυπα ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο, τα οποία μεταφέρουν τον επισκέπτη σε διαφορετικό μέρος, διαφορετικό χρόνο, ακόμα και διαφορετική διάσταση.

Daspark Hotel – Αυστρία
Στο μικρότερο ξενοδοχείο του κόσμου ο επισκέπτης ζει μέσα σε σωλήνες αποχέτευσης, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν παρά να είναι λιτοί και απέριττοι. Ένα διπλό κρεβάτι όλο κι όλο και ένα πορτατίφ, αποτελούν το σκηνικό στο εσωτερικό των σωλήνων. Μετρώντας ήδη εννέα χρόνια λειτουργίας, το αυστριακό ξενοδοχείο προσελκύει πελάτες από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, που είναι ανοιχτό, ενώ το μέρος ενδείκνυται για δροσερές διακοπές το καλοκαίρι και ζεστές τον χειμώνα (ή τουλάχιστον το φθινόπωρο, μιας και το χειμώνα παραμένει κλειστό).

 

hotel1

Spitbank Fort – Αγγλία
Το ιδιωτικό αυτό νησί-ξενοδοχείο, κάποτε αποτελούσε θαλάσσιο οχυρό του αγγλικού στρατού απέναντι στον Ναπολέοντα, ο οποίος τελικά ποτέ δεν επιτέθηκε στην Αγγλία. Πλέον όμως αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά και πολυτελή ξενοδοχεία στον κόσμο, παρότι η όψη του μπορεί να μαρτυρά το αντίθετο.

Πολυτελής επίπλωση στις οκτώ σουίτες του, εντυπωσιακός περιβάλλοντα χώρο με πισίνα, μπαρ, εστιατόρια, σάουνα και ειδικά διαμορφωμένα καταστρώματα για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες τον ήλιο. Πολλά από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του φρουρίου έχουν διατηρηθεί, όπως τα διακοσμητικά τούβλα στους τοίχους, τα παράθυρα αλλά και ένα ζευγάρι παλιά κανόνια.

 

Spitbank Fort in the Solent near Portsmouth


Rotel – σε τρεις ηπείρους

Βαρέθηκες να μένεις στάσιμος; Θέλεις να συνδυάσεις τη διαμονή με την συνεχή περιπλάνηση σε αξιοθέατα; Μείνε στο Rotel ή αλλιώς στο λεωφορείο-ξενοδοχείο. Όσοι θέλουν δηλαδή να κάνουν μακρινά οδικά ταξίδια και παράλληλα να κοιμούνται όποτε θελήσουν, χωρίς να περιμένουν να καταλύσουν σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής όπου βρίσκονται, παίρνουν το Rotel και συνδυάζουν και τα δύο.

Η χωρητικότητα είναι 24 θέσεων και το εσωτερικό του ξενοδοχείου είναι σαν κουκέτα τροχόσπιτου, ενώ η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε τρεις ηπείρους, Ασία, Αφρική, Ευρώπη. Στα αρνητικά του, η απουσία ντουζιέρας, αλλά και η μία και μοναδική του τουαλέτα!

 

hotel3

Bubble Hotel – Γαλλία
Πώς είναι να ζεις σε μία φούσκα; Ωραία λένε όσοι έχουν επισκεφτεί το Bubble Hotel στο πάρκο Roubaix, δέκα χιλιόμετρα από τη Μασσαλία. Το ξενοδοχείο φούσκα προσφέρει στους πελάτες του (με 100 μόλις δολάρια τη βραδιά) δωμάτια από ανακυκλωμένο πλαστικό, με ένα τεράστιο διπλό κρεβάτι και θέα στα αστέρια. Θέα βέβαια μπορεί να έχουν και οι γύρω, καθώς ό,τι κι αν κάνεις μέσα στη φούσκα, φαίνεται. Όχι πως αυτό έχει εμποδίσει πολλά ζευγάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς λίγο το σκοτάδι, λίγο τα σκεπάσματα, η ιδιωτικότητα επιστρέφει.

 

hotel4

Malmaison Oxford – Αγγλία
Και ποιος δεν θα ήθελε να περάσει μία βραδιά στη φυλακή αν ήξερε ότι θα ήταν προσωρινό και κατά τη διαμονή του θα απολάμβανε όλες τις ανέσεις ενός χλιδάτου ξενοδοχείου; Η μεταμορφωμένη βικτωριανή πρώην φυλακή αποτελεί σήμερα ένα εξαιρετικά πρωτότυπο ξενοδοχείο, στην ιστορική Οξφόρδη.

Η αίσθηση της φυλακής πάντως δεν έχει αλλοιωθεί, ενώ την ίδια στιγμή σου δίνει με την πρώτη ματιά την αίσθηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο μάλιστα φημίζεται και για το εστιατόριό του, καθώς συνεργάζεται με διακεκριμένους σεφ.

 

hotel5


Jumbo Stay Hostel – Σουηδία

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία πέριξ των αεροδρομίων, για τους ταξιδιώτες που δε θέλουν να απομακρυνθούν από το αεροδρόμιο. Ποιος να το φανταζόταν όμως ότι θα υπήρχε ένα ξενοδοχείο που όχι μόνο βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο, αλλά ουσιαστικά… στο αεροπλάνο. Το Jumbo Stay hostel βρίσκεται σε διάδρομο του αεροδρομίου της Στοκχόλμης, που πια δεν χρησιμοποιείται και κάνει τους επισκέπτες του να αισθανθούν ότι βρίσκονται στον αέρα, μέσα σε ένα Boeing 747.

Περιέχει δωμάτια για κάθε βαλάντιο και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν από δωμάτια με πολλούς ενοίκους μέχρι πολυτελή σουίτα στο cockpit με πανοραμική θέα του αεροδρομίου. Πολλές από τις λειτουργίες του αεροπλάνου παραμένουν ενεργές όπως οι έξοδοι κινδύνου και τα ταμπλώ στο cockpit, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

hotel6

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]