Η σουηδική πόλη Εσκιλστούνα, στα δυτικά της Στοκχόλμης, έχει γίνει πλέον η πρώτη πόλη στην οποία χρειάζεται κάποιος να εκδίδει άδεια από τον δήμο για να μπορεί να επαιτεί στους δρόμου της

Ως επάγγελμα θα αντιμετωπίζεται στο εξής η επαιτεία στους δρόμους της Εσκιλστούνα, μίας πόλης με 100.000 κατοίκους. Όσοι αναγκάζονται να στραφούν στον δρόμο για να ζήσουν θα πρέπει πρώτα να κάνουν αίτηση μέσω Ιντερνέτ ή να μεταβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση άδειας, που κοστίζει 250 κορώνες (23,3 ευρώ). Η άδεια θα έχει τρίμηνη ισχύ και για την έκδοσή της απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μέτρο στοχεύει στη μείωση του φαινομένου της επαιτείας…

Οι παραβάτες θα υποχρεούνται να πληρώσουν πρόστιμο έως και 300 ευρώ. «Είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης, Τζίμι Γιάνσον, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού για την επαιτεία έχει πυροδοτήσει μία σειρά επικρίσεων από ανθρωπιστικές οργανώσεις, που προσάπτουν στη δημοτικη Αρχή ότι επιδιώκει να ποινικοποιήσει την επαιτεία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]