Το αν η κλήρωση του Μουντιάλ ήταν καλή ή κακή για την εθνική Ελλάδας, είναι κάτι που έχει αναλυθεί από όλα τα ελληνικά αθλητικά sites. Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε πως είναι μια αρκετά καλή κλήρωση δεδομένου ότι δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση και άλλοι πιστεύουν πως ήταν η χειρότερη δυνατή κλήρωση που θα μπορούσε να μας τύχει. Πώς βλέπουν όμως, τις πιθανότητες διάκρισης της εθνικής μας κάποια από τα ξένα Μ.Μ.Ε;

Fifa.com
Αμέσως μετά το τέλος της κλήρωσης των ομίλων του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το επίσημο site της διοργάνωσης έκανε τη δική του ανάλυση του κάθε ομίλου. Για τον δικό μας αναφέρει τα εξής:

«Πιθανόν ο πιο ανοιχτός και ο πιο δύσκολος σε προβλέψεις και από τους οκτώ ομίλους, ο τρίτος όμιλος περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες που δεν έχουν ξανασυναντηθεί μεταξύ τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ομάδες θα μας προσφέρουν ματς με πολύ ενδιαφέρον. Η Κολομβία φαντάζει το φαβορί, με την Ιαπωνία να μπαίνει στον θεσμό όντας πρωταθλήτρια Ασίας, αλλά αν κάποια από τις Ελλάδα ή Ακτή Ελεφαντοστού πάρουν την πρόκριση, ή ακόμα και οι δύο μαζί, δεν θα αποτελεί σε καμία περίπτωση, έκπληξη».

 

group1

Goal.com
«Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με την κλήρωσή της. Είναι αντικειμενικά αποδεκτό ότι η Κολομβία είναι ένα από τα δυνατά “αυτσάιντερ” που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη διοργάνωση και σίγουρα ακόμα και η πολύ καλή άμυνα της Ελλάδας θα δοκιμαστεί αρκετά από τον Φαλκάο και την παρέα του.

Η Ιαπωνία απέδειξε στο πρόσφατο Confederations Cup τις τεχνικές της αρετές, αλλά οι Έλληνες είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να περιορίσουν στο ελάχιστο τις περιορισμένες επιθετικές αρετές των “Samurai”.

Η Ακτή Ελεφαντοστού αναμένεται να αποτελέσει έναν πιο ζόρικο αντίπαλο από τους Ιάπωνες, αλλά όπως και να έχει, η γενικότερη εικόνα του ομίλου, αφήνει στους Έλληνες μια κρυφή ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά μετά από τρεις προσπάθειες».

 

group2

Bleacher Report
Το συγκεκριμένο site έκανε μια άτυπη κατάταξη, με μοναδικό κριτήριο τις πιθανότητες κατάκτησης του Μουντιάλ, από κάθε μία από τις 32 ομάδες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση και η αιτιολογία είναι η εξής:

«Η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο είναι το τρίτο της συνολικά. Μια πολύ οργανωμένη και πεισματάρα ομάδα, που της λείπει το θέαμα και η τεχνική, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να την κερδίσει.

 

group3

Αν η Ελλάδα πάρει την πρόκριση, προφανώς και δεν θα πρόκειται για θαύμα, αλλά πιστεύουμε πως παρά το γεγονός ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στις υπόλοιπες ομάδες, δεν θα είναι μία από αυτές που θα πάρουν την πρόκριση».

Για τους λάτρεις των αριθμών, η Ιαπωνία είναι 15η, η Κολομβία 11η και η Ακτή Ελεφαντοστού 25η στη συγκεκριμένη κατάταξη.

Προφανώς και δεν περιμένουμε τους ξένους δημοσιογράφους να μας αναλύσουν τις πιθανότητες πρόκρισης της εθνικής μας, ούτε τις αδυναμίες μας, ούτε τα δυνατά μας σημεία. Ξέρουμε πολύ καλά μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε.

Είναι καλό όμως να ξέρεις πως σε βλέπουν άνθρωποι που δεν έχουν λόγο ούτε να «χαϊδέψουν» αυτιά, ούτε να πουλήσουν φύλλα, ούτε να αποθεώσουν, ούτε να υποβαθμίσουν.

Πολλές φορές, σε διάφορα πράγματα στη ζωή, όταν δεν είσαι φορτισμένος συναισθηματικά, είτε θετικά είτε αρνητικά απέναντι σε μία κατάσταση, είναι πιο εύκολο να την δεις πιο καθαρά και πιο αντικειμενικά. Όλοι μας θέλουμε και πιστεύουμε πως η εθνική μπορεί να περάσει, αλλά δεν πρέπει να υπερβάλλουμε και να θριαμβολογούμε από τώρα. Θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]