Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις και του ταξιτζή και του ηθοποιού Γιώργου Καρκά, και μάλιστα μετά την εξέταση DNA αποδεικνύεται ότι επιπλέον καμία επαφή δεν υπήρξε μεταξύ των δύο. Παρόλα αυτά ο Γιώργος Καρκάς όχι μόνο συνελήφθη και κρατείται, αλλά και διαπομπεύθηκε με αυτόν τον άγριο τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό, με έναν εισαγγελέα να δίνει εντολή και με συνοπτικές διαδικασίες να ριχτεί στην πυρά και ο ίδιος ο ηθοποιός και οι οικείοι του αλλά και ο επαγγελματικός χώρος στον οποίο εργάζεται, καθώς τα διάφορα κανάλια και οι ιστοσελίδες μόλις μυρίστηκαν σκάνδαλο και τσόντα έτρεξαν να το κάνουν όσο μπορούσαν μεγαλύτερο μήπως και τραβήξουν κανένα κλικ παραπάνω.

Ο Γιώργος Καρκάς αντιμετωπίστηκε σαν απριόρι ένοχος και προφυλακίστηκε και όλες αυτές τις μέρες, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος λέει ότι είναι αθώος, κανείς δεν του δίνει σημασία.

Προφανώς και όλη αυτή η αθλιότητα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, επιφορτισμένοι να τηρούν το νόμο, εφαρμόζουν αυτό το νόμο όπως τους έρχεται στο κεφάλι. Αλλά, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, δεν είναι μόνο δικό τους το λάθος, γιατί μπορεί να είναι οι φυσικοί αυτουργοί, όπως συνέβη στο πιο τρανταχτό παράδειγμα τέτοιας υπόθεσης, που ήταν η υπόθεση των οροθετικών γυναικών το 2012, που κάποιες από αυτές αυτοκτόνησαν γιατί δεν άντεξαν το στίγμα, αλλά αυτός που δίνει τη δυνατότητα στους δικαστές να δρουν με αυτόν τον τρόπο είναι ο ίδιος ο άθλιος νόμος που επιτρέπει να διαπομπεύονται οι κατηγορούμενοι με αυτόν τον τρόπο.

Υποτίθεται ότι αυτός ο νόμος έχει γίνει για να προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο από ιδιαίτερα ειδεχθείς εγκληματίες, ωστόσο πώς είναι δυνατόν να πει κανείς αν ένας άνθρωπος που έχει συλληφθεί, ακόμα και αν υπάρχουν εναντίον του συντριπτικές μαρτυρίες, είναι τελικά ένοχος για το έγκλημα που κατηγορείται; Πώς είναι δυνατόν να αποφαίνεται ένας εισαγγελέας, χωρίς να έχει γίνει δίκη ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ένοχος και πρέπει να αντιμετωπίσει τον πέλεκυ της διαπόμπευσης για να προστατευτούν υποτίθεται όλοι οι υπόλοιποι; Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ένας άνθρωπος ένοχος χωρίς δίκη και αυτό να αντιμετωπίζεται ως μια παράπλευρη απώλεια για το δικαστικό και πολιτικό μας σύστημα και γενικά για την κοινωνία μας σαν σύνολο και κανείς να μη μιλάει; Πώς είναι δυνατόν να καταστρατηγείται το τεκμήριο της αθωότητας και να καταστρέφεται μια ανθρώπινη ζωή επειδή κάποιος εισαγγελέας έκανε λάθος, έτσι απλά;

Όσοι σήμερα βλέπουν αυτό που γίνεται, το οποίο ξαναζήσαμε στην υπόθεση των οροθετικών το 2012, και είναι πολιτικοί και δε μιλούν, είναι πολύ απλά οι ηθικοί αυτουργοί ενός εγκλήματος, που συνέβη σήμερα, συνέβη το 2012, και είναι ζήτημα χρόνου να ξανασυμβεί.

Καταργήστε αυτόν τον αναθεματισμένο νόμο επιτέλους και καταργήστε τον τώρα!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]