Μετά το θόρυβο που είχε προκαλέσει η καταγγελία του Αρμένιου παίκτη του Νέστου Χρυσούπολης, Ανδρέα Μκρτσιάν, για τη ρατσιστική επίθεση παράγοντα της Καβάλας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της ερασιτεχνικής κατηγορίας, ο προπονητής του ΑΟ Καβάλας -και παλιός ποδοσφαιριστής- Παύλος Δερμιτζάκης έκανε μια δήλωση με την οποία ζητάει συγγνώμη από την Αρμένικη κοινότητα και λέει πως οτιδήποτε ρατσιστικό δεν έχει θέση στην πόλη της Καβάλας, με το έντονο προσφυγικό στοιχείο.

“Θέλω να πω για ένα περιστατικό που έγινε με το Νέστο, και εκπροσωπώντας την ομάδα της Καβάλας θέλω ζητήσω συγνώμη απο την Αρμένικη κοινότητα για κάποια ατυχή σχόλια που ακούστηκαν. Να ξέρετε ότι  η Καβάλα αποτελείται απο ανθρώπους που είναι πρόσφυγες άρα οτιδήποτε ρατσιστικό σχόλιο είναι αντίθετο σε μας, και ένα παραπάνω όταν πρόκειται για λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονίες”

Είναι επίσης αξιέπαινο πως ο προπονητής του ΑΟΚ παίρνει ουσιαστικά αποστάσεις από το συγκεκριμένο διοικητικό παράγοντα της ομάδας και από την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης, που είχε αρνηθεί το περιστατικό.

 

Πηγή:Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]