Λίγες ώρες αφότου μας… έβαλε χέρι η Διεθνής Αμνηστία σχετικά με τη στάση που κρατάμε απέναντι στους μετανάστες, (καθώς βλέπετε, η εκάστοτε επιχείρηση “σκούπα” συμπεριλαμβάνει σφαλιάρες, κλωτσιές, κάκιστες συνθήκες κράτησης και πολλές φορές αναίτιες προσαγωγές), η ΕΛ.ΑΣ με περηφάνια ανεβάζει στην επίσημη σελίδα της βίντεο σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης όπως τη χαρακτηρίζει.

Αυτό είναι μάλλον και το μεγαλύτερο της πρόβλημα. Αντιμετωπίζει έναν άνθρωπο με διαφορετικό χρώμα σαν χαλασμένο προϊόν. Ένα χαλασμένο προϊόν που απειλεί να βλάψει την ελληνική μας κοινωνία και είναι ο πιο σημαντικός λόγος της σταδιακής της κατάρρευσης σε όλα τα επίπεδα. Όπως έλεγε όμως και ο Αγγελάκας, η χρεωκοπία, που διαφαίνεται στον ορίζοντα σε οικονομικό επίπεδο, είναι εκτός των άλλων ηθική, ενδεχομένως και μόνο ηθική. Και γι’ αυτό έχουμε βγει στο κυνήγι αποδιοπομπαίων τράγων.

Η κυβέρνηση, ο Δένδιας, η ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν σε ένα σημείο. Ο καθένας πιστεύω για διαφορετικούς λόγους. Τα κανάλια σιγοντάρουν. ‘Επιτέλους μπορούμε να περπατήσουμε”, είπε ένας γεράκος που έβγαλαν στον αέρα. Η ερώτηση όμως είναι αν μπορεί να κάνει και οτιδήποτε άλλο. Διότι αν δεν κάνω λάθος με μία σύνταξη ίση με μικρότερα ψίχουλα από αυτά που μπορεί να δει ένα σπουργίτι, οριακά πληρώνεις το νοίκι. Αν δεν έχεις, τότε οριακά αγοράζεις τα απαραίτητα για να βγάλεις τον… μισό μήνα. Παρόλα αυτά το πρόβλημα μπορεί πλέον να περπατά.

Και η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της. Τόσο καλά, που κατόρθωσε να κοντέψει να συλλάβει ένα 14άχρονο πιτσιρίκο κολυμβητή, που έτυχε να είναι κάπως… σκούρος. Την άλλη φορά μπορεί να είναι κάποιος άλλος και την επόμενη ακόμα και εμείς, επειδή βλέπετε οι μαλλιάδες είναι αριστεροί, οι μουσάτοι και μαυροφορεμένοι αναρχικοί, όσοι διαβάζουν ένα βιβλίο με πολιτικό τίτλο επικίνδυνοι και όσοι φοράνε σκουλαρίκια περιθωριακοί. Επιστροφή σε αναχρονιστικές αντιλήψεις. Επιστροφή σε στερεότυπα, που εν τέλει δεν απέβαλε ποτέ ο οργανισμός της ελληνικής κοινωνίας. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν δημιούργησε αντισώματα. Και τώρα έχει φτάσει η ώρα να το πληρώσει, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καμαρώστε το νέο σήμερα, από τα παλιά…

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]