Δεν έχασε ευκαιρία ο Ντόναλντ Τραμπ και συνέχισε την ρατσιστική ρητορική του με φόντο φυσικά την όξυνση της αντιμεταστευτικής του πολιτικής. Επιτιθέμενος αυτή τη φορά σε τέσσερις γυναίκες, μέλη του Κογκρέσου, ο Αμερικανός πρόεδρος τους είπε να φύγουν το συντομότερο από τις ΗΠΑ και να γυρίσουν στα σπίτια τους «και να βοηθήσουν τις μολυσμένες από την εγκληματικότητα χώρες από τις οποίες ήρθαν».

«Τόσο ενδιαφέρον να βλέπουμε “προοδευτικές” γερουσιάστριες του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίες προέρχονται από χώρες που οι κυβερνήσεις τους είναι ολική καταστροφή, οι χειρότερες και πιο διεφθαρμένες στον κόσμο, να προτείνουν στους πολίτες των ΗΠΑ, του μεγαλύτερου και πιο ισχυρού έθνους στον κόσμο, πώς πρέπει να διοικεί η κυβέρνησή μας», σχολίασε ο Τραμπ στο Twitter για να προσθέσει ευθύς αμέσως: «Γιατί δεν πάνε πίσω να βοηθήσουν τα μέρη τους που πλήττονται από εγκληματικότητα κι έπειτα να επιστρέψουν να μας πουν πώς το έκαναν».

Ο ίδιος δεν κατονόμασε τις γυναίκες αλλά είναι σαφές ότι απευθυνόταν σε μια ομάδα γερουσιαστών, οι οποίες είχαν συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Πρόκειται για την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από τη Νέα Υόρκη, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, την Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και τη Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και στην νυν ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι τρεις πρώτες γεννήθηκαν στην Αμερική, αλλά ο Τραμπ στις αναρτήσεις του άφησε λανθασμένα να εννοηθεί ότι όλες έχουν γεννηθεί εκτός της χώρας του.

Η Οκάσιο Κορτέζ τόνισε ότι «η χώρα από την οποία προέρχομαι» και η χώρα στην οποία όλοι ορκιζόμαστε είναι οι ΗΠΑ για να χαρακτηρίσει τον Τραμπ ως τον «χειρότερο, πιο διεφθαρμένο και άκαμπτο πρόεδρος που έχουμε δει ποτέ». Η Πρίσλεϊ τον κατηγόρησε για ρατσισμό και η Τλάιμπ υπογράμμισε την ανάγκη καταδίκης.

Με αρκετή δόση ειρωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στη συνέχεια στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, στη Νάνσι Πελόζι, για να ρυθμίσει εκείνη τη δωρεάν μετακίνηση των γερουσιαστριών του Δημοκρατικού Κόμματος. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πελόζι που χαρακτήρισε «ξενοφοβικά» τα tweets του Τραμπ, επιμένοντας ότι η ενότητα του κόμματος είναι η δύναμή του.

«Όταν ο Τραμπ λέει στις τέσσερις γυναίκες που είναι μέλη του Κογκρέσου να επιστρέψουν στις χώρες τους, ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το σχέδιο του για “Να γίνει η Αμερική Μεγάλη Πάλι” ήταν πάντα σχετικό με το να γίνει η Αμερική λευκή ξανά» απάντησε η Πελόζι.

Την ίδια ώρα, φόβος επικρατεί στις κοινότητες μεταναστών, πολλοί από τους οποίους παρέμεναν κλεισμένοι στα σπίτια τους, κρύβονταν σε άλλα μέρη και δεν εμφανίζονταν στις δουλειές τους, καθώς την Κυριακή επρόκειτο να ξεκινήσει η επιχείρηση που προανήγγειλε ο Τραμπ κατά των μεταναστών, που περιλαμβάνει μαζικές συλλήψεις και εν συνεχεία απελάσεις από τις δυνάμεις της Υπηρεσίας Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE).

Οι δήμαρχοι των εννέα πόλεων-οκτώ εξ αυτών προέρχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα- από τις οποίες επρόκειτο να ξεκινήσουν οι επιδρομές (Ατλάντα, Βαλτιμόρη, Σικάγο, Ντένβερ, Χιούστον, Λος Αντζελες, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Μαϊάμι) ανακοίνωσαν μέτρα στήριξης των μεταναστών-κατοίκων, με πρώτο τη μη συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων των πόλεών τους στις επιχειρήσεις του ICE, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις ενάντια στην επιχείρηση που εξήγγειλε ο Τραμπ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]