Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρατσιστική συμπεριφορά ενός δασκάλου στην πόλη Φολίνιο της Ιταλίας απέναντι σε ένα 10χρονο μαθητή αφρικανικής καταγωγής .

Σύμφωνα με τους γονείς του μαθητή, ο δάσκαλος αποκάλεσε «πολύ άσχημο» και «πίθηκο» το μικρό παιδί μέσα στην τάξη και το ανάγκασε να γυρίσει προς παράθυρο, ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι οι συμμαθητές του να το βλέπουν.

«Παιδιά, δεν βρίσκετε κι εσείς αυτό το παιδί πολύ άσχημο; Γύρισε από την άλλη, για να μη χρειάζεται να σε κοιτάω», είπε ο δάσκαλος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι έκαναν λόγο για «σαφέστατο κρούσμα ρατσισμού». Μάλιστα, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την υπόθεση και ήδη έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο για τα περαιτέρω.

Ο ίδιος δάσκαλος φέρεται να είχε προσβάλει με ανάλογο τρόπο και την αδελφή του μαθητή, κάνοντας μάθημα σε άλλη τάξη του ίδιου σχολείου.

Από την πλευρά του ο δάσκαλος προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες περί ρατσιστικής συμπεριφοράς, επιχειρώντας να υποστηρίξει ότι οι ενέργειές του ήταν στο πλαίσιο ενός «κοινωνικού πειράματος κατά του ρατσισμού». Ωστόσο, μάλλον οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν τελικά κανέναν, καθώς τόσο οι γονείς και μαθητές του σχολείου, όσο και οι εκπαιδευτικοί αλλά και το υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας, καταδίκασαν τη συμπεριφορά του εν λόγω δασκάλου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]