Τρελά νούμερα τηλεθέασης κατέγραψε το πρώτο επεισόδιο της σειράς «CSI: Αμφίπολη», που προβλήθηκε διακαναλικά, σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Τετάρτη.

Η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της σειράς με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Περιστέρη συγκλόνισε τους τηλεθεατές, χάρη στο εξαιρετικό εύρημα των δημιουργών της με τον σκελετό, ο οποίος βρέθηκε σε υπόγειο θάλαμο εντός του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά.

Θυμίζουμε πως ο πρώτος κύκλος, ο οποίος ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου, είχε επίσης κάνει καλά νούμερα στην πρεμιέρα, στην οποία εμφανίστηκε ως “guest star” και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέχεια, οι προσδοκίες για συμμετοχή της Λάρα Κροφτ και του Ιντιάνα Τζόουνς δεν δικαιώθηκαν, γεγονός που ατόνησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Η σειρά, πάντως, συζητήθηκε και πραγματικά δεν υπήρχε Έλληνας που να μην έχει δει έστω ένα επεισόδιο και να μη γνωρίζει μέσες άκρες το στόρι.

Στην πρώτη σεζόν, θυμίζουμε, αποκαλύφθηκαν οι Σφίγγες, οι Καρυάτιδες και ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό, ενώ στα περισσότερα επεισόδια αναπτύχθηκαν διάφορες θεωρίες σχετικά με τη χρονολόγηση του τάφου, αλλά και με το ποιος μπορεί να είναι θαμμένος μέσα σε αυτόν. Πολλοί βιάστηκαν να… δουν τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά τελικά όσο περνούσαν τα επεισόδια αυτή η πιθανότητα όλο και απομακρυνόταν.

Οι προσπάθειες της κας. Περιστέρη και της ομάδας της, αλλά και οι ίντριγκες με άλλους αρχαιολόγους προκάλεσαν αίσθηση, ενώ τα νούμερα της σειράς ανέβηκαν κι όταν εντάχθηκε στο κάστινγκ η Άννα Παναγιωταρέα.

Στη δεύτερη σεζόν, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη προστίθεται το στοιχείο του… CSI (Crime Scene Investigation), το οποίο έλειπε από τον πρώτο κύκλο, που είχε τον τίτλο «Αμφίπολη» σκέτο. Αυτό σηματοδοτεί ότι το μεγάλο μυστικό που αναζητούμε δεν βρίσκεται πια μόνο μέσα στον τάφο, αλλά μεταφέρεται και στα εργαστήρια των επιστημόνων που θα αναλύσουν το dna του σκελετού για να μάθουμε την ταυτότητά του.

nikolouli

Το… τέχνασμα με την εύρεση του σκελετού αναμφίβολα ενθουσίασε το κοινό και περιμένουμε να δούμε ανάλογη συνέχεια, ώστε να μη χάσει η σειρά το ενδιαφέρον της. Και φυσικά περιμένουμε να δούμε τους νέους πρωταγωνιστές, οι οποίοι δεν θα είναι πια αρχαιολόγοι, αλλά ανθρωπολόγοι και γενετιστές, που θα μελετήσουν τον σκελετό, προκειμένου να λύσουν το… γρίφο σχετικά με τον «ένοικο» του τάφου.

Η πρωταγωνίστρια, Κατερίνα Περιστέρη φρόντισε στην πρεμιέρα να μας ρίξει ένα πρώτο… τυράκι αναφέροντας πως ο τάφος ανήκει σε σπουδαίο Μακεδόνα στρατηγό. Μία ατάκα που οι σεναριογράφοι σίγουρα δεν επέλεξαν τυχαία, μετά το κράξιμο που είχε φάει η επικεφαλής της ανασκαφής από συναδέλφους της στον πρώτο κύκλο, επειδή δεν πρόσεχε τα λόγια της και βιαζόταν να βγάλει συμπεράσματα.

Να σημειώσουμε τέλος πως οι συντελεστές της σειράς υπόσχονται ακόμη περισσότερες ίντριγκες και ανατροπές στα επόμενα επεισόδια, ενώ αφήνουν να εννοηθεί πως θα υπάρξουν και νέες guest εμφανίσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση. Θεωρείται βέβαιο πως ο Πρωθυπουργός θα παίξει σε τουλάχιστον ένα επεισόδιο και στο δεύτερο κύκλο, ενώ ασφαλείς πληροφορίες της «Σαλαμάνδρας» αναφέρουν πως δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή της Αγγελικής Νικολούλη!

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]