Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο
με τους 
Πέγκυ Βαλμά και Πέτρο Χρηστίδη στο ΒΕΤΟΝ7

INFO
Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο με τους Πέγκυ Βαλμά και Πέτρο Χρηστίδη στο ΒΕΤΟΝ7
Ημερομηνία: Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 75′
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος, 8€ φοιτητικό, ανέργων
ΒΕΤΟΝ7 Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Πύδνας 7 Βοτανικός (Στάση “Κεραμεικός”)
Τηλ. Κρατήσεων: 210-7512625
www.beton7.com

Έργα για βιολί και πιάνο των Mozart, Beethoven, Ravel και Vitali θα παρουσιάσουν οι Πέτρος Χρηστίδης (βιολί) και Πέγκυ Βαλμά (πιάνο). Ένα μουσικό οδοιπορικό, με αφετηρία την κλασική απλότητα της σονάτας σε σολ μείζoνα του Μότσαρτ, ενδιάμεσους σταθμούς την πολυτονική και με μπλουζ επιρροές 2η σονάτα του Ραβέλ, την ανανεωτική σονάτα της άνοιξης του Μπετόβεν και τέλος τις παραλλαγές σ’ ένα θέμα μπαρόκ του Βιτάλι επεξεργασμένες από μεγάλους βιρτουόζους του ρομαντισμού.

afisa

Πρόγραμμα:
W.A.Mozart: Violin Sonata No 18, K.301.
M.Ravel: Violin Sonata No 2.
L.V.Beethoven: Violin Sonata No5, Op.24 ‘Spring’.
T.A.Vitali: Chaconne

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Πέγκυ Βαλμά
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών, στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Μουσικής Εταιρίας Αθηνών από όπου πήρε δίπλωμα πιάνου (αριστείο και α΄ βραβείο) και πτυχίο Φούγκας με καθηγητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

valma

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Υπήρξε ενεργό μέλος και συμμετείχε σε συναυλίες του Επίκυκλου.gr. Το 2005 διακρίθηκε με Β΄ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν.

Παίζει μουσική δωματίου και διδάσκει πιάνο και θεωρητικά.
Παράλληλα ασχολείται με τη ροκ, τη jazz, τη μουσική τεχνολογία και τις μουσικές εκδόσεις.

Πέτρος Χρηστίδης
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Πολύβιο Κοιρανίδη στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καβάκο. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο με το Δίπλωμα σολίστ το 2003 και βαθμό άριστα. Στη συνέχεια έκανε μαθήματα τελειοποίησης της τεχνικής του με τους σολίστες Γιώργο Δεμερτζή στην Αθήνα και Αριάδνη Δασκαλάκη στην Κολωνία της Γερμανίας. Το Μάιο του 2008 απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Μaster of Μusic από το πανεπιστήμιο του Bowling Green State University των Ηνωμένων Πολιτειών με υποτροφία από το ίδιο το πανεπιστήμιο και καθηγητή τον Vasile Beluska. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε δεκτός στο διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Louisiana State University των Ηνωμένων Πολιτειών, με υποτροφία απ’ το Πανεπιστήμιο, σαν βοηθός του καθηγητή Espen Lilleslatten. Έχει συμμετάσχει σε master classes και σεμινάρια στην Χαλκιδική, στο Ohio, στη Λουιζιάνα, στην Κέρκυρα και στην Γερμανία με καθηγητές τους Csaba Erdelyi, Vasile Beluska, Ariadni Daskalakis, Berent Kofker, Sherry Kloss, Mariusz Patrya και άλλους. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Γερμανία κι έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου αλλά και μεγαλύτερες ορχήστρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2005 ερμήνευσε σε α’ παγκόσμια εκτέλεση στην Αθήνα, το κομμάτι για solo βιολί του Νορβηγού Aarnt Haakon Enessen, Sit Point and Echo. Τον Ιούνιο του 2012 απέκτησε το Δίπλωμα σύνθεσης με καθηγητή τον Θοδωρή Μπρουτζάκη και βαθμό Άριστα, από το Φιλαρμονικό Ωδείο. Ο Πέτρος Χρηστίδης διδάσκει βιολί σε επιλεγμένο κύκλο μαθητών. Δραστηριοποιείται δε τόσο ως ερμηνευτής όσο και ως δάσκαλος.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί σαν σολίστ σε συναυλίες μουσικής δωματίου και συχνά συνεργάζεται με τον σολίστ πιανίστα Σπύρο Μοσχόπουλο.

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]