Αυτή τη βδομάδα οι συντάκτες του 3pointmagazine.gr ανακάλυψαν μέρη, μουσικές και ταινίες που τους ενθουσίασαν, τους συγκλόνισαν, τους ταξίδεψαν σε άλλες χώρες ή τους θύμισαν κάτι από τα παλιά. Ρώσικα μεζεδάκια, ταινίες αγάπης, μπαρ με έθνικ συνοδευτικά και live με συναίσθημα και ένταση, όλα τα είχε το μενού και φυσικά μην ξεχνάτε ότι μπορείτε κι εσείς να συμβάλλετε με τις προτάσεις σας στο info@3pointmagazine.gr!

Είδα το Argo. Μου άρεσε που ο Affleck προστάτευσε τους θεατές από φτηνούς συναισθηματισμούς και έντονο φιλοαμερικανισμό, προσπαθώντας να μείνει πιστός στα γεγονότα. Άρτια, εγκεφαλική, δεν μπορώ να πω όμως ότι άλλαξε και τη ζωή μου.

Πήγα στο Razgouliay, το ρωσικό εστιατόριο στη Γλυφάδα (Αγίου Ιωάννου 7). Πολύ ασυνήθιστο ντεκόρ, ξύλινη επένδυση παντού, σα να είσαι σε μια καλύβα στο δάσος, με λιμνούλα, γεφυρούλα, ένα τεράστιο ψεύτικο δέντρο αλλά και μια τεράστια τηλεόραση να παίζει όλη την ώρα μια ρώσικη ποπ (;) συναυλία. Φάγαμε πολλά ρώσικα μεζεδάκια, τα περισσότερα τύπου dumplings και μια σαλάτα, όλα με σκοπό να συνοδεύσουν τη βότκα που, αν και σκέτη, κατέβαινε πολύ εύκολα η άτιμη! Τιμές όχι και πολύ crisis-friendly. Αφήστε το για όταν θα έχετε να γιορτάσετε κάτι.

Άκουσα (γιατί ήταν πολύ σκοτεινά και σχεδόν δεν τους είδα) τους National Fanfare of Kadebostany στο Gazarte. Ωραίο στήσιμο με video art, πολύ καλός ήχος κι ένα μπέρδεμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικών ειδών μουσικής με τη φωνή της τραγουδίστριας να θυμίζει Adele. Not bad. Αυτό που με ενόχλησε ήταν η τιμή των ποτών στο Gazarte για τα οποία μάλιστα δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη. Boooooo!!!!

Ιωάννα Νισυρίου

Πήγα στο Πικ-νικ bar (πλ. Ν. Πλαστήρα 1) στην Νέα Ερυθραία. Παρά του ότι δεν συνηθίζω να βγαίνω στα βόρεια προάστια, βρέθηκα σε αυτό το μαγαζί για να απολαύσω ένα πότο. Πολύ ωραία διακόσμηση, φιλικό service και χαλαρή μουσική. Ένα μενού με ενδιαφέροντα πιάτα με μια ιδιαίτερη έθνικ αύρα (ινδικά, κινέζικα, τούρκικα) σε όχι και τόσο χαμηλές τιμές δυστυχώς. Έφαγα μερικά γευστικά spring rolls για να συνοδεύσω το ποτό μου. Ο κατάλογος των ποτών μεγάλος και ιδιαίτερα των κοκτέιλ. Αν και υπήρχαν και κοκτέιλ του μαγαζιού, ακολούθησα μια πιο safe επιλογή και πήρα ένα Daquiri φράουλα. Πολύ καλές αναλογίες και με μια νοσταλγία από καλοκαίρι. Αν και οι τιμές δεν ήταν χαμηλές (6-7 το ποτό και 8-9 το κοκτέιλ), το προτείνω γιατί με κέρδισε η χαλαρή ατμόσφαιρα και το ζεστό περιβάλλον. Μια καλή επιλογή για όσους βρίσκονται στα γύρω προάστια.

 picknick

Μελίνα Βελιμέζη

Είδα την γαλλική ταινία Un amour de jeunesse που είχε παιχτεί στους κινηματογράφους το 2011. Η ταινία διαπραγματεύεται τον εφηβικό έρωτα και αν όντως μπορεί να κρατήσει τελικά. Γλυκιά ταινία που σου ξυπνά παλιά ερωτηματικά και συναισθήματα, με όμορφες εικόνες και μουσική και φυσικά την παριζιάνικη ατμόσφαιρα.

Κατερίνα Καραβία

Είδα τους Yianneis την Παρασκευή στο KooKoo… μία μπάντα ξεχωριστή (όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα), ιδιαίτερη που κάθε φορά έχει να σου δώσει και κάτι διαφορετικό όταν τη συναντάς on stage. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η βραδιά ήταν ακόμα πιο ξεχωριστή. Σίγουρα από τα καλύτερα live τους, ίσως και από τα καλύτερες παραστάσεις που έχω δει μέχρι σήμερα. Η δραματουργία κορυφώθηκε σε πολλά σημεία, είχε μία εσωτερική ένταση που -χωρίς κόπο, αλλά αυτομάτως- μεταφερόταν και
στο κοινό.

Όλα τα μέλη της μπάντας συμμετείχαν στην ουσία των συναισθημάτων και των μηνυμάτων που μας μετέδιδαν. Δεν είναι μόνο εξαιρετικοί μουσικοί, αλλά και δημιουργοί της δραματουργίας. Ο καθένας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν ως ομάδα αυτό που εμείς βιώνουμε σε κάθε τους εμφάνιση.

Το συγκλονιστικό βέβαια την Παρασκευή ήταν η στιγμή εκείνη που συνειδητοποίησα πως όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι όσοι ήρθαν να παρακολουθήσουν εκείνη τη βραδιά, παρακολουθούσαν με πλήρη προσήλωση και στα μάτια τους έβλεπες πόσο συγκλονιστικά (και πρωτοφανή σε ορισμένες στιγμές) ήταν όλα όσα βίωναν εκείνη τη στιγμή. Όταν μία μπάντα έχει κατορθώσει αφενός να είναι απόλυτα δεμένη μεταξύ της και αφετέρου οι ακροατές της να νιώθουν κι εκείνοι κομμάτι της, τότε γνωρίζεις ότι έχουν μία σπίθα σπάνια.

yanneis

Μαρία Πακτίτη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]