Σήμερα δικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ναυπλίου η Π.Α., μια 22χρονη κοπέλα που είχε διαγνωστεί με ελαφρά νοητική υστέρηση και η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 46χρονου Ν.Ζ., έπειτα από σεξουαλική επίθεση που – όπως κατέθεσε στην απολογία της – δέχτηκε μαζί με την 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου.

Τελικά καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης. Αν και της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στοιχεία δεν της αναγνωρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Η υπεράσπιση θα ασκήσει Έφεση.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με στοιχεία από τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου ο Ν.Ζ. βρέθηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες στις 22 Ιουνίου του 2016 σε πεζόδρομο στη Κόρινθο, έχοντας ένα αλλά μοιραίο τραύμα στον θώρακα από μαχαίρι οικιακής χρήσης το οποίο και εντοπίστηκε στο σημείο.

Το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εξιχνίασε μέσα σε λίγη ώρα την υπόθεση αξιοποιώντας υλικό από κάμερα της περιοχής καθώς και μια μαρτυρία που οδήγησαν στην σύλληψη της 22χρονης κοπέλας. Η ίδια ομολόγησε την πράξη της εξηγώντας πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα καθώς πέρα από την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε μαζί με την ανήλικη φίλη της θεώρησε (εσφαλμένα όπως προκύπτει από τα ευρήματα) ότι ο 46χρονος άνδρας κρατούσε μαχαίρι. Έχει ίσως σημασία να αναφερθεί ότι ο 46χρονος άντρας σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση βρισκόταν την στιγμή εκείνη σε κατάσταση προχωρημένης μέθης αφού το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίστηκε σε 2,8 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος.

Στην 22χρονη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ επιπλέον και η 17χρονη ανήλικη φίλη της, που δέχτηκε ταυτόχρονα επίθεση, κατηγορείται ως συνεργός. Όπως γίνεται αντιληπτό, στο παραπεμπτικό βούλευμα που συνέταξαν οι τρεις γυναίκες δικαστίνες, οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη το πλαίσιο μέσα στο οποίο τελέστηκε η πράξη αυτοάμυνας.

21768620_10156623862568356_8493766484072981329_o

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]