Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα διασκευάσει σε τηλεοπτική σειρά το περίφημο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «100 χρόνια μοναξιά», αφού απέκτησε τα δικαιώματα από την οικογένεια του Κολομβιανού συγγραφέα.

Η τηλεοπτική πλατφόρμα Netflix κατόρθωσε αυτό που δεκάδες κινηματογραφικοί παραγωγοί δεν είχαν κατορθώσει επί μισόν αιώνα: Να αγοράσει τα δικαιώματα του εμβληματικού μυθιστορήματος “Εκατό Χρόνια Μοναξιάς” του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος όσο ζούσε αμφέβαλε ότι η ιστορία αυτή μπορεί να αναπλασθεί σε σενάριο για ταινία. Όμως σήμερα οι καιροί έχουν αλλάξει και οι δύο γιοί του συγγραφέα Ροδρίγο και Γκονσάλο Γκαρσία, δέχθηκαν να μεταφέρει το Netflix το διάσημο μυθιστόρημα σε επεισόδια μιας τηλεοπτικής σειράς.

Η σειρά θα γυρισθεί στα ισπανικά, σύμφωνα με την θέληση του Νομπελίστα συγγραφέα, που συμπίπτει όμως και με τη βούληση της πλατφόρμας, η οποία με δεδομένο την επιτυχία που είχαν οι σειρές Narcos και η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Roma, θέλει να προτείνει στο κοινό άλλη μία παραγωγή της στα ισπανικά.

Η Netflix διαβεβαιώνει πως οι ηθοποιοί, που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες του κλασσικού αυτού μυθιστορήματος στην οθόνη, θα είναι αποκλειστικά ταλαντούχοι Λατινοαμερικάνοι και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κολομβία. “Γνωρίζουμε πως θα είναι μαγικό και πολύ σημαντικό για την Κολομβία και τη Λατινική Αμερική, όμως το μυθιστόρημα είναι παγκόσμιο”, εξηγεί στους New York Times ο αντιπρόεδρος παραγωγών στα Ισπανικά του Netflix Φρανσίσκο Ράμος.

Ακόμη κι ο ίδιος ο Μάρκες, φανατικός λάτρης του σινεμά και κριτικός κινηματογράφου της εφημερίδας El Espectador της Μπογκοτά, δεν μπορούσε να φαντασθεί πως θα μπορούσε να προσαρμοσθεί το μυθιστόρημά του σε κινηματογραφικό φιλμ. “Θα ήταν μια πολυδάπανη παραγωγή, με αστέρες όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στον ρόλο του Αουρελιάνο Μπουενδία και η Σοφία Λόρεν σε αυτόν της Ούρσουλα και αυτό θα τη μετέτρεπε σε εντελώς άλλο πράγμα”, είχε σχολιάσει ο ίδιος το 1989 στους New York Times. Όπως πίστευε, εάν ο αναγνώστης με τον νου του έχει πλάσει μία εικόνα για τους ήρωες όπως τη θέλει αυτός και την έχει φαντασθεί, τότε η ταινία θα του την καταστρέψει.

Ο γιός του Ροδρίγο έχει κληρονομήσει τη λατρεία του πατέρα του για τον κινηματογράφο, όμως για πολύ καιρό διαβεβαίωνε πως δεν επρόκειτο να σκηνοθετήσει έργα του πατέρα του (βέβαια στην αντίστοιχη συνέντευξή του στην El Pais το 2008 δεν είχε αναφέρει το “Εκατό Χρόνια Μοναξιάς”). Τότε σχολίαζε πως το Χόλιγουντ τον είχε συμπεριλάβει μαζί με τους Αλφόνσο Κουαρόν και Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στους πρωτοπόρους της “ισπανόφωνης επανάστασης του Χόλιγουντ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]