Τα τηλεοπτικά κανάλια προσφέρουν απλόχερα κάθε χρόνο, ουκ ολίγα “σκουπίδια” από τη στιγμή που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους. Όμως που και που μέσα στο βούρκο, βρίσκει κανείς διαμάντια! Το 3-point-magazine σας παρουσιάζει 5 σειρές, οι οποίες θα μας μείνουν αξέχαστες, για διάφορους λόγους…

Είσαι το ταίρι μου
Μία έξυπνη και γεμάτη χιούμορ σειρά. “Έπαιξε” με ποικίλα στερεότυπα και φρόντισε να τα καταρρίψει. Ο κόσμος αγάπησε τους παχουλούς και ερωτεύτηκε τους ανέμελους. Κάθε σκηνή ήταν ιδιαίτερη, κάθε προσωπικότητα ξεχωριστή. Κρατούσε την αγωνία στα ύψη, προκαλούσε μπόλικο γέλιο και το κυριότερο ολοκληρώθηκε όταν έπρεπε. Οι δημιουργοί της (Λευτέρης Παπαπέτρου και Αργύρης Αγγελόπουλος) επέλεξαν να μην… ξεχειλώσουν την επιτυχία τους και περιορίστηκαν στα 30 επεισόδια της σεζόν 2001/02.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ: Τις ατάκες του Λάζαρου (Άρης Σερβετάλης). Δεν είναι τυχαίο πως έχουν δημιουργηθεί ουκ ολίγα βίντεο, θυμίζοντας μίνι σειρές, με όλες τις σκηνές στις οποίες συμμετέχει.

Έπαιζαν οι: Αλέκος Συσσοβίτης, Κατερίνα Λέχου, Άρης Σερβετάλης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,
Βίκυ Σταυροπούλου, Αλέξης Γεωργούλης, Υβόννη Μαλτέζου, Δημήτρης Καμπερίδης, Γεράσιμος
Γεννατάς, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Βίκυ Βανίτα, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη.

Οι Απαράδεκτοι
Η σειρά που έγραψε ιστορία. Η σειρά που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο στο να μπορέσει η ελληνική τηλεόραση να προβάλλει εναλλακτικές ιδέες, απόψεις και σκηνές που δεν θα αναλώνονταν σε επιφανειακές προσεγγίσεις καθημερινών καταστάσεων. Οι Απαράδεκτοι, μόνο απαράδεκτοι δεν ήταν και οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 πρέπει ακόμα να βαράνε το κεφάλια τους στον τοίχο (είχαν απορρίξει τη σειρά, λόγω της… ακαταλληλότητας των σεναρίων). Πράγματι ήταν μία σειρά πρωτοποριακή, η οποία άσκησε κριτική στις τότε εδραιωμένες απόψεις της ελληνικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιάννης Μπέζος ήταν ο πρώτος ηθοποιός που υποδυόταν ομοφυλόφιλο σε σίριαλ!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ: Τις θρυλικές ερμηνείες τους.

Έπαιζαν οι: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Βλάσσης Μπονάτσος, Γιάννης Μπέζος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ρένια Λουϊζίδου.

Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή!
Εμ έχουν, πώς δεν έχουν; Τρία ζευγάρια, εξ’ ολοκλήρου διαφορετικά, αλλά και τρομακτικά όμοια, μας έδειξαν το 1997, πως δεν είναι απαραίτητα κακό να εκφράζουν δύο άνθρωποι τα συναισθήματα, τις αδυναμίες τους και να παραδέχονται πως η ρουτίνα τους έχει φθείρει. Μέσα από τρομερά χιουμοριστικά περιστατικά, τα οποία ήταν ευχάριστα και το κυριότερο εύστοχα, οι παντρεμένοι πήραν κουράγιο και οι νεότεροι, είδαν παραδείγματα προς αποφυγή! Είδατε καμιά φορά τι κάνει η ανάγκη για χρήματα (όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη ο σκηνοθέτης της σειράς, Αντώνης Τέμπος); Παράγει αριστουργήματα!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ: Τον Ακάλυπτο (Αντώνης Καφετζόπουλος). Όπως στην περίπτωση του
Λάζαρου, ήταν αυτός που έκλεψε τις καρδιές των τηλεθεατών.

Έπαιζαν οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Μαρία Τζομπανάκη, Ρένια
Λουϊζίδου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ασπασία Τζιτζικάκη.

Δύο ξένοι
Η υπόθεση της σειράς βασίστηκε στον… ανίκητο έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων. Με άλλα λόγια δεν επρόκειτο για κάποια σεναριογραφική καινοτομία. Αυτό ήταν και το δύσκολο μειονέκτημα, που αντιστάθμισαν όμως με επιτυχία οι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου. Μπόρεσαν να δημιουργήσουν εκκεντρικές προσωπικότητες, με τις μελαγχολία και το γέλιο να εναλλάσσονται ταχύτατα, διαμορφώνοντας ένα κυκλοθυμικό σκηνικό, που μπορούσε να σε καθηλώσει. Προβλήθηκε τις περιόδους 1997/98 και 1998/99, στεναχωρώντας εκατομμύρια τηλεθεατές με την ολοκλήρωση της.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ: Το πόσο ταίριαζαν μεταξύ τους η Μαρίνα (Εβελίνα Παπούλια) με τον
Κωνσταντίνο (Νίκος Σεργιανόπουλος).

Έπαιζαν οι: Νίκος Σεργιανόπουλος, Εβελίνα Παπούλια, Ντίνα Κώνστα, Χρυσούλα Διαβάτη,
Αλέξανδρος Ρήγας, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Τσούτσης, Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Φώτης
Σπύρος, Άβα Γαλανοπούλου, Αίας Μανθόπουλος, Οδυσσέας Σταμούλης

Δέκα λεπτά κήρυγμα
Ήταν μία γεμάτη χιούμορ σκιαγράφηση της ζωής κάποιων εφήβων, περιλαμβάνοντας έντονους έρωτες, μπόλικους καβγάδες με τους γονείς τους, σκανταλιές στο σχολείο, αλλά και αγνά όνειρα. Αυτό το οποίο πιστώνεται στους δημιουργούς της σειράς είναι ότι παρά την μεγάλη της διάρκεια (από το 2000 έως και το 2004!) κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τέλος!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ: Τον αντιδραστικό και εκρηκτικό Λεωνίδα (Δημήτρης Κουρούμπαλης). Πρότυπο για πολλά πιτσιρίκια!

Έπαιζαν οι: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αριέττα Μουτούση, Χριστίνα Σέιχ, Χάρης Βορκάς, Σάκης Μπουλάς, Ασπασία Τζιτζικάκη, Γαλήνη Τσεβά, Κάρμεν Ρουγγέρη.

ΥΓ: Οι σειρές που απολαύσαμε με τη ψυχή μας είναι ακόμα περισσότερες. Όμως θέλησα να υπενθυμίσω αυτές που ανακάλεσα πρώτες στο μυαλό μου. Θα έρθει η στιγμή που θα αναφερθούμε και στις υπόλοιπες όπως οι ακόλουθες… Πενήντα-Πενήντα, Ευτυχισμένοι μαζί, Ντόλτσε Βίτα,  4, Εγκλήματα και άλλες…

(2/1/2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]