Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κω από τον σεισμό 6,4 ρίχτερ που έπληξε τα Δωδεκάνησα, πληροφορία που επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 1:31 τα ξημερώματα 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ικαρίας και 51 χιλιόμετρα νότια της Σάμου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κω, Λέρο, Ικαρία, αλλά και βορειότερα στη Σάμο.

Μετά από λίγα λεπτά ακολούθησε δεύτερος σεισμός 5,1 Ρίχτερ λίγο πιο βόρεια από τον πρώτο στο ίδιο εστιακό βάθος.

Στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί έντασης από 4,4 έως 4.6 ρίχτερ.

Οι κάτοικοι των νησιών βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, ενώ έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές στην Κω.

Φωτογραφίες: vimatisko.gr, aegeanews.gr

Πληροφορίες: News247

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]