Φαίνεται ότι η άνοιξη είναι οριστικά εδώ, καθώς αυτή την εβδομάδα οι μισοί συντάκτες της στήλης  βγήκαν για καφέ και φαγητό σε πεζοδρόμους, αυλές και πλατείες. Δυστυχώς τα θερινά σινεμά δεν έχουν ανοίξει ακόμη – αλλά οι ταινίες δεν λείπουν ποτέ από τις προτάσεις μας. Γράψτε μας κι εσείς πού πήγατε, τί είδατε, τί ακούσατε στο info@3pointmagazine.gr! 

Είδα την ταινία “Blancanieves” (Χιονάτη), του Πάμπλο Μπέργκερ. Ισπανική, ασπρόμαυρη, βουβή. Μπορεί η περιγραφή να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστική, η ταινία ωστόσο είναι εξαιρετική και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το ισπανικό “Artist”. Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, αλλά στην ισπανική του εκδοχή με ταυρομαχίες και μουσική φλαμένγκο στη Σεβίλλη του 1920, το Blancanieves σάρωσε τα βραβεία Γκόγια και αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στις δύο πρόσφατες χολιγουντιανές, αδιάφορες, mainstream εκδοχές της Χιονάτης. Γοητευτικοί οι ηθοποιοί (ειδικά η μικρή Σοφία Όρια) και υπέροχα εφευρετικός ο συνδυασμός εικόνας και μουσικής.

Πήγα στο Μεζεδοπωλείο Καλλιπάτειρα (Άστιγγος 8, Μοναστηράκι). Χωμένο σε έναν μικρό πεζόδρομο κοντά στους υπαίθριους πωλητές, δεν έχει καμία σχέση με τα εμπορικά «πρωτοκλασάτα» μαγαζιά του Μοναστηρακίου. Με ωραία πιάτα, όχι φθηνά, αλλά όχι και ακριβά και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική, είναι ό,τι πρέπει για ηλιόλουστο μεσημέρι σαββατοκύριακου, μετά από βόλτα στο κέντρο της πόλης. Ιδανικό για τις όμορφες μέρες της άνοιξης.

plateia

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Είδα την ταινία “Η ζωή του David Gale” (The life of David Gale, 2003). To σενάριο μας διηγείται την ιστορία ενός πρώην επιφανή καθηγητή Πανεπιστημίου και νυν θανατοποινίτη. Ο David Gale όντας φανατικός αντίπαλος της θανατικής ποινής και διεκδικώντας με αγώνες και διαμαρτυρίες την κατάργησή της, τώρα κατηγορείται ο ίδιος για το βιασμό και τη δολοφονία μιας συναδέρφου του αλλά και πολύ καλής του φίλης. Ενώ βρίσκεται περίπου 6 χρόνια στη φυλακή, μόλις λίγες μέρες πριν εκτελεστεί καλεί τη δημοσιογράφο Bitsey Bloom και της διηγείται την ιστορία του. Οι ερμηνείες του Kevin Spacey και της Kate Winslet είναι εξαιρετικές, ενώ το τέλος είναι ένα από τα πιο αναπάντεχα και ανατρεπτικά που έχω δει!

Χριστιάνα Βουκελάτου

Πήγα στην Hacienda στην Νέα Φιλαδέλφεια (Σάρδεων 3), μαγαζάκι για καφέ και άραγμα τώρα που ο καιρός φτιάχνει για τα καλά. Φοιτητές κυρίως ο κόσμος του και τιμές αρκετά προσιτές.

plateia2

Κατερίνα Καραβία

Είδα την βρετανική κομεντί «Μην το πεις… ούτε του Παπά / KeepingMum» -δεν υπάρχει ο ελληνικός τίτλος!- παραγωγής του 2005, με τους Ρόουαν Άτκινσον, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Μάγκι Σμιθ και σκηνοθεσίας του Νίαλ Τζόνσον. Το στόρι παρουσιάζει την καθημερινότητα της 40άρας Γκλόρια στην ήσυχη κωμόπολη του Λιτλ Γουάλοπ, με τον αδιάφορο, ανέραστο πάστορα σύζυγό της, την υπερσεξουαλική κόρη της και τον φοβισμένο γιό της. Η ίδια διατηρεί δεσμό με τον δάσκαλο του γκολφ και σκέφτεται σοβαρά να παρατήσει σύζυγο και παιδιά μέχρι που την πόρτα τους χτυπά η Γκρέις, η καινούρια ηλικιωμένη οικονόμος. Η Μάγκι Σμιθ (οικονόμος) είναι ο καταλύτης για την αλλαγή των σχέσεων της οικογένειας αλλά και μια πολύ μυστηριώδης προσωπικότητα -δε λέω περισσότερα γιατί καραδοκούν spoilers! Toσίγουρο είναι ότι μετά από αυτήν την ταινία θα κοιτάτε με άλλο μάτι κάθε συμπαθητική, πάντα εξυπηρετική γιαγούλα.

Ηλέκτρα Χατζηκάλφα

Πήγα στο “Εφήμερο” (Μεθώνης 58, Εξάρχεια), ένα μαγαζάκι που ξεχωρίζει για την όμορφη, ήσυχη αυλή του. Μενού με πάρα πολλές επιλογές, με την πολίτικη κουζίνα να ξεχωρίζει. Η χαμογελαστή κυρία με τα κόκκινα μαλλιά -που μάλλον είναι και ιδιοκτήτρια/μαγείρισσα- βοηθάει να μην παραγγείλεις παραπάνω από όσο αντέχεις να φας. Οι τιμές μπορεί να μην είναι ακριβώς “εξαρχειώτικες” (10-15 Ευρώ το άτομο), αλλά το φαγητό είναι νόστιμο και οι μερίδες τουλάχιστον ικανοποιητικές.

Θέμος “Απίκος” Ρίζος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]