Η φετινή πορεία της Λέστερ στην Premier League, δεν αποτελεί απλά το θέμα των ημερών, αλλά το «παραμύθι» των ποδοσφαιρόφιλων όλου του κόσμου. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +5 από την Τότεναμ, εφτά αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν.

Πολλοί δεν περίμεναν να αντέξει να φτάσει ούτε ως εδώ. Περίμεναν να «σπάσει» πολύ νωρίτερα από την πίεση και την απειρία να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, που είναι σίγουρα πρωτόγνωρη, αν όχι ανεπανάληπτη. Με τόσες πολλές ομάδες κορυφαίου επιπέδου να ανταγωνιστεί, με πολύ πιο… βαθιές τσέπες από αυτήν, δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει ξανά τόσο κοντά στο όνειρο.

Αν τελικά τα καταφέρει και κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού στην φετινή Premier League, σίγουρα οι Τζέιμι Βάρντι και Ριγιάντ Μαχρέζ θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους άγαλμα έξω από το γήπεδο της ομάδας, το King Power Stadium. O πρώτος έχει πετύχει 19 γκολ και έχει μοιράσει και 8 ασίστ, ενώ ο δεύτερος έχει πετύχει 16 γκολ και έχει δώσει 10 ασίστ στους συμπαίχτες του.

Σίγουρα αν δεν ήταν αυτοί, η πορεία των «αλεπούδων» θα ήταν πολύ διαφορετική από ότι είναι σήμερα και είναι απολύτως δικαιολογημένα τα διθυραμβικά σχόλια που έχουν γραφτεί στην διάρκεια της σεζόν για αυτούς. Αντίστοιχα όμως, αν δεν ήταν και τόσο καλή αμυντικά, δεν θα ήταν στην κορυφή και θα είχε σβήσει από πολύ νωρίτερα το όνειρο του τίτλου. Όπως πάντα όμως, τα κατορθώματα των αμυντικών «θάβονται» από τα γκολ και τις ασίστ. Κάτι που φαίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από την Χρυσή Μπάλα, την μεγαλύτερη ατομική διάκριση στο ποδόσφαιρο, που οι αμυντικοί είναι μόνιμοι κομπάρσοι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Για να είναι μία ομάδα πρώτη σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, αλλά ειδικότερα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα όπως η Premier League, δεν αρκεί μόνο η επίθεση. Θα πρέπει ΌΛΗ η ομάδα να ξεπερνάει τον εαυτό της σε κάθε ματς. Αυτό το έχει κάνει η άμυνα και ο τερματοφύλακας της Λέστερ, τις ίδιες ή και ακόμα περισσότερες φορές από τους Μαχρέζ και Βάρντι.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, ο Κάσπερ Σμάιχελ και οι αμυντικοί του, έχουν κρατήσει 12 φορές το μηδέν στην άμυνα, μέχρι σήμερα.

10η αγωνιστική: Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 1-0

13η αγωνιστική: Νιουκάστλ – Λέστερ 0-3

15η αγωνιστική: Σουόνσι – Λέστερ 0-3

19η αγωνιστική: Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

20η αγωνιστική: Λέστερ – Μπόρνμουθ 0-0

21η αγωνιστική: Τότεναμ – Λέστερ 0-1

23η αγωνιστική: Λέστερ – Στόουκ 3-0

24η αγωνιστική: Λέστερ – Λίβερπουλ 2-0

27η αγωνιστική: Λέστερ – Νόργουιτς 1-0

29η αγωνιστική: Γουότφορντ – Λέστερ 0-1

30η αγωνιστική: Λέστερ – Νιουκάστλ 1-0

31η αγωνιστική: Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ 0-1

Μπορεί να μην ακούγονται πολλές, αλλά με δεδομένο ότι η πρώτη φορά που το κατάφεραν ήταν την 10η αγωνιστική, είναι πάρα πολλές. Από την 19η μέχρι και την 24η αγωνιστική, είχαν κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε πέντε από τα έξι ματς τους, ενώ και από την 27η μέχρι και την 31η, έχουν τέσσερα ματς χωρίς να δεχτούν γκολ σε πέντε αγώνες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα τέσσερα ματς που κράτησαν το μηδέν στην άμυνα σε αυτό το διάστημα, πήραν και ισάριθμες νίκες με 1-0 με τις τρεις να έρχονται στα ισάριθμα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Πιο αναλυτικά:

  • Έχει πάρει έξι νίκες στη διάρκεια της σεζόν με σκορ 1-0

  • Έχει νικήσει 12 φορές με διαφορά ενός γκολ

  • Σε 22 ματς έχει δεχτεί 0-1 γκολ

Όχι, δεν έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Έχει όμως την 4η καλύτερη. Και το να κρατάς το μηδέν σε τρία συνεχόμενα ματς σε τόσο κρίσιμο σημείο της σεζόν, μόνο εύκολο δεν είναι. Θέλει… κότσια. Μας έχουν αποδείξει οι παίχτες της Λέστερ ότι όχι μόνο έχουν τέτοια, αλλά τους περισσεύουν κιόλας, για να δώσουν σε κάτι… μεγάλες ομάδες του Νησιού.

Με λίγα λόγια και αρκετούς αριθμούς, αν η Λέστερ καταφέρει τελικά να ολοκληρώσει το θαύμα της και να κατακτήσει το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα το χρωστάει στους Βάρντι και Μαχρέζ, αλλά εξίσου και στους Σμάιχελ, Χουτ, Μόργκαν, Σίμσον και Φουκς. Όπως επίσης και στους Ντρικγουότερ και Καντέ που κάνουν όλη την βρώμικη δουλειά στο κέντρο. Γιατί ως γνωστόν, οι ομάδες και όχι οι μονάδες, γράφουν ιστορία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]