Περίπου 12.000 λίτρα μίγματος νερού και πετρελαίου διέρρευσαν στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό την Τετάρτη, εξαιτίας ατυχήματος σε εξέδρα στα ανοικτά της καναδικής νήσου Νιουφάουντλαντ (Νέα Γη), ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Exxon Mobil

Σύμφωνα με την αναμετάδοση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η εκτίμηση βασίστηκε στην παρατήρηση από αέρος της κηλίδας που έχει σχηματιστεί, κατά τις διευκρινήσεις της HMDC, της κοινοπραξίας η οποία εκμεταλλεύεται την εξέδρα Hibernia, σε ανακοίνωσή της. Η Exxon Mobil είναι ο βασικός μέτοχος σε αυτή την κοινοπραξία: διακρατεί το 33% του μετοχικού της κεφαλαίου, μαζί με τις Chevron (27%), Suncor (20%) και Equinor (η πρώην Statoil, 5%).

Η κηλίδα αυτή διαπιστώθηκε την Πέμπτη ότι πλέον καλύπτει «μια ακτίνα περίπου τριών ναυτικών μιλίων», ή 5,8 χιλιομέτρων, στην επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 328 χιλιόμετρα ανατολικά του Σεντ Τζονς της Νιουφάουντλαντ και κινείται πολύ αργά, με ταχύτητα περίπου 2 χιλιομέτρων ανά ώρα, ανέφερε η HMDC σε ειδοποίησή της προς τα πλοία που κινούνται σε αυτή την περιοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εξέδρα Hibernia, περίπου 315 χλμ. από τον Άγιο Ιωάννη της Νέας Γης, άρχισε να εξορύσσει αργό πετρέλαιο το 1997. Το κοίτασμα που εκμεταλλεύεται, με υποθαλάσσια απάντληση, έχει απόθεμα που ξεπερνά το 1,2 δισεκ. βαρέλια πετρελαίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η πρώτη εκτίμηση που έκανε το πρωί της Τετάρτης η Exxon Mobil και οι εταίροι της έκανε λόγο για μια πετρελαιοκηλίδα πλάτους περίπου είκοσι μέτρων και μήκους 900, η οποία «διαλυόταν».

*Αλιευμένο από το ThePressProject

– Η κεντρική εικόνα είναι φωτογραφία αρχείου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]