UntitledΟι συντάκτες του 3pointmagazine αυτή την εβδομάδα, σηκώθηκαν από τους καναπέδες και έβαλαν ποικιλία στους τρόπους διασκέδασής τους. Από το κέντρο μέχρι το Χαλάνδρι, ήπιαν τα ποτά τους και είδαν θέατρο και σινεμά.

 

Είδα το νέο Robocop. Η αλήθεια είναι ότι όταν πας να δεις remake ταινίας που είχες «λιώσει» σε βιντεοκασέτα στην παιδική σου ηλικία, πας λίγο προκατειλημμένος και έχεις πολύ υψηλές προσδοκίες για να μην φύγεις απογοητευμένος από την αίθουσα.

Κι όμως, άξιζαν και οι δύο ώρες του έργου καθώς η ένταση ήταν παρούσα καθόλη τη διάρκεια. Ο ανερχόμενος, Joel Kinnaman σε ρόλο πρωταγωνιστή, πλαισιωμένος από τους πολύπειρους, Gary Oldman, Michael Keaton και Samuel L. Jackson σε πιο δευτερεύοντα ρόλο, με έκαναν να φύγω με χαμόγελο από την αίθουσα, και όχι με «κατάρες» που αμαύρωσαν έναν ήρωα της παιδικής μου ηλικίας.

Μέσα σε όλα αυτά, περνάει και κάποια μηνύματα. Ότι ο άνθρωπος δεν θα αντικατασταθεί μάλλον ποτέ από τις μηχανές, όσο εξελιγμένες και να είναι και ότι η οικογένεια παραμένει το πιο σημαντικό πράγμα για έναν άνθρωπο.

 

Κώστας Χατσιανίδης

Πήγα στην Μπίλια στην Μεσολογγίου. Γνωστό φτηνό μαγαζάκι των Εξαρχείων που όλοι όσοι προτιμούμε το κέντρο έχουμε πάει για καφέ, ειδικά τις μέρες που ο ήλιος λάμπει. Η Μπίλια εκτός από καφέ, είναι ιδανικό μαγαζάκι άμα θες να συνεχίσεις τη βραδιά σου όταν τα τριγύρω μαγαζιά έχουν κλείσει, πίνοντας ένα ρακόμελο.

 

billia

Κατερίνα Καραβία

Είδα την παράσταση “Δεσποινίς Τζούλια” σε σκηνοθεσία Σταύρου Λιτίνα στο Arroyo Nuevo. Πρόκειται για το πασίγνωστο έργο του August Strindberg σε μία..εναλλακτική εκδοχή. Λόγια ακούγονται μόνο απο ένα ηχογραφημένο απόσπασμα του έργου, στην αρχή της παράστασης. Τα υπόλοιπα τα λέει το χορός αφού πρόκειται για μία παράσταση flamenco με θεατρικά στοιχεία. Οι ιδέα είχε ενδιαφέρον και αν και δεν είμαι ειδική, οι χορευτές μου φάνηκαν πολύ καλοί. Ο χώρος βρίσκεται στον Κεραμεικό, η παράσταση παίζεται Π-Σ-Κ και τα εισιτήρια είναι 12 και 8 ευρώ.

 

 

Σελήνα Διαμαντοπούλου

Πήγα στο Hick’s στο Χαλάνδρι (Ανδρέα Παπανδρέου 37). Ξεχωρίζει ανάμεσα στις δεκάδες νέες αφίξεις στην περιοχή, όπου φαίνεται να ανοίγουν 1-2 μπαρ κάθε εβδομάδα παρά την κρίση. Με λίγα λόγια το Hick’s είναι ό,τι πρέπει για ένα ποτό μακριά από τα υπερβολικά ντεσιμπέλ και την πιτσιρικαρία που στριμώχνεται ασφυκτικά στην υπόλοιπη πιάτσα του Χαλανδρίου – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ατμόσφαιρα είναι υποτονική: ο dj κατάφερε να μας “κουνήσει” χωρίς να μας πάρει τα αυτιά, με καλές επιλογές σε διάφορα στυλ από τα 90s μέχρι σήμερα. Καθαρά και σε φυσιολογικές τιμές τα ποτά που ήπιαμε, ενώ μάλλον πρέπει να επιστρέψουμε για να δοκιμάσουμε και τα κοκτέιλ.

 

hicks

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]