Mάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερος άνθρωπος για τη φωτογράφηση των αγαπημένων μας τετράποδων, πέρα από την Carli Davidson.

Έχοντας μεγαλώσει σε μία ήρεμη γειτονιά στα προάστια, λίγο έξω από την Νέα Υόρκη, δεν υπήρχε μέρα που να μην ασχολείται με τα κατοικίδια της αλλά και την αγαπημένη της Polaroid φωτογραφική μηχανή.

Πλέον είναι μία βραβευμένη αλλά και διάσημη φωτογράφος, που στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται εθελοντικά με τη διάσωση των άγριων ζώων, ενώ παράλληλα εργάζεται και ως εκπαιδεύτρια κατοικίδιων ζώων.

skylia2

“Ήμουν σε επαφή με τα ζώα και την Τέχνη από μία πολύ μικρή ηλικία. Πάντα είχαμε κατοικίδια στο σπίτι, τα οποία και θεωρούσαμε μέλη της οικογένειας. Η φωτογραφία από την άλλη υπήρχε πάντα στο υπόβαθρο των νεανικών μου χρόνων. Συνήθιζα να περνάω μέρες με τον πατέρα φωτογραφίζοντας την πόλη όταν ήμουν ακόμη πολύ μικρή. Είχαμε πάντα μία γεμάτη με φιλμ Polaroid φωτογραφική κάμερα στο σπίτι”.

Το project της «shake» λοιπόν, αποτέλεσε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να συνδυάσει τις δύο μεγάλες τις αγάπες. Σε αυτό απαθανατίζει σκύλους την ώρα που τινάζουν το κεφάλι τους, προσπαθώντας να στεγνώσουν από το νερό.

skylia3

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει μία τέτοια εικόνα, όταν τη βλέπουμε αποτυπωμένη σε μία φωτογραφία, το αποτέλεσμα είναι αρκετά παράξενο και αστείο. Η φωτογράφος στο εν λόγω project της χρησιμοποιεί μία κάμερα υψηλής ταχύτητας. Αφού πρώτα πέρναγε αρκετές ώρες προσπαθώντας αρχικά να προσεγγίσει και ύστερα να κάνει τα υποψήφια μοντέλα να νιώσουν άνετα στο φακό, τότε μόνο ήταν που πατούσε το πολυπόθητο κλικ.

"Shake Series"  Hound 1 (l) Hound 2

"Shake Series" Boxer 1 (l) Boxer 2

Τα πορτρέτα της μεταμορφώνουν γλυκά και χαριτωμένα σκυλιά σε παραμορφωμένα ζώα που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από κάποιο cartoon. Τις γκριμάτσες των σκύλων αδιαμφισβήτητα θα τις ζήλευαν ακόμη και τα πιο έμπειρα φωτομοντέλα.

Μέχρι σήμερα έχει φωτογραφίσει κάτι παραπάνω από 60 σκύλους, ενώ το λεύκωμά της «Shake»  με τις παραπάνω από 120 φωτογραφίες σκύλων κυκλοφόρησε μόλις χθες.

 

"Shake Series" Bull Terrier 1 (l) Bull Terrier 2

Περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά της και το λεύκωμά της στην ιστοσελίδα της και τη fan page της.

Ψιτ! Δες και τις γκριμάτσες…απορίας απο σκυλάκια που ζητούν το κρεβάτι τους πίσω.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]