Σε μια μικρή κάθετο της Κορίνθου στην Πάτρα, υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι. Διαφορετικό από τα υπόλοιπα, που υπάρχουν στην πόλη. Δεν βρίσκεται κοντά στο κάστρο για να έχει τον αέρα της θέας του ή τη δροσιά των δέντρων που υπάρχουν τριγύρω, δεν βρίσκεται στη Γεροκωστοπούλου για να ‘χει τη φοιτητική του πνοή, παρόλα αυτά ξεχωρίζει. Με χρώματα και σουλούπι βγαλμένο από τα παραμύθια, το Amelie Vintage Cafe, σε ταξιδεύει για λίγο αλλού. Σπάει τη μονοτονία του γκρι που απλώνεται όχι μόνο στους τοίχους των σπιτιών, αλλά και στις ψυχές μας. Μαζί με τον καφέ, έρχεται η ξεγνοιασιά και μια ευτυχισμένη γεμάτη μέρα θεμελιώνεται χάρη στις μουσικές του προτιμήσεις. Μουσικές προτάσεις αυτής της εβδομάδας…
Πρόταση Νο1

Αρκούσαν δύο εβδομάδες για να συμβάλλει στην παραγωγή μιας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ένα φιλμ πλήρες, με ιδιαίτερους χαρακτήρες και προσωπικότητες, στοιχεία των οποίων όλοι λίγο πολύ κουβαλάμε. Ο Υann Tiersen συνέθεσε με απλότητα τη διαφυγή, σχεδίασε την απόδραση και έκτισε τη γλυκόπικρη νοσταλγία. Δύσκολο να διαλέξεις ένα μέρος του έργου του. Τι θα λέγατε όμως για ένα… Valse;

  

Πρόταση Νο2
Η Νότια Ευρώπη, πάντα ήταν περισσότερο τσαχπίνα από τη Βόρεια. Πάντα πίστευα στη ζεστασιά της. Ζεστασιά που προκύπτει από τις καρδιές των ανθρώπων της. Όχι δεν πρόκειται για θέμα DNA. Δεν υπάρχουν ανώτερες ή κατώτερες φυλές. Υπάρχουν όμως λαοί, που φλερτάρουν πιο έντονα με τη ζωή και άλλοι που κρατούν αποστάσεις, είναι πιο ντροπαλοί μάλλον.

Οι Beirut πάλι δεν έχουν καμία σχέση με τα μέρη μας. Τουλάχιστον δεν έχουν κάποια άμεση σχέση. Είναι μια αμερικάνικη μπάντα που κατόρθωσε παρόλα αυτά να πιάσει την ιδιοσυγκρασία μας και να χαρίσει ένα τραγούδι, αναφερόμενη σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας.

H Nantes τυγχάνει βέβαια να βρίσκεται στο… πάνω κομμάτι της χώρας. Αν πιστέψουμε όμως τον Dany Boon, ίσως τελικά να είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι και να τους αδικούμε…

Πρόταση Νο3

Εδώ κάπως ξεφεύγουμε. Σπάμε τα σύνορα και ταξιδεύουμε προς την πάντοτε μυστηριώδη Ασία, με τους δικούς της ήχους, που άλλοτε φτάνουν στο σημείο να… εκνευρίσουν με την πρωτοτυπία τους, άλλοτε όμως σε βάζουν με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα mood γεμάτο ερωτισμό, που συναντάς και στην ταινία που συντροφεύει.

 

 

Αν και σε αυτή τη στήλη δεν συνηθίζεται, αξίζει να γραφτεί αυτή τη φορά ένας επίλογος. Η μουσική, ένας καφές, κάτι που σπάει τη μονοτονία, κάτι που σπάει τη συνεχή κίνηση ή ακινησία, είναι οι πολύτιμοι λίθοι μιας διαφορετικής ημέρας. Ας πάρουμε μια ανάσα. Τρέχουμε ακατάπαυστα, ακόμα και αν καθόμαστε. Προσπερνάμε τη ζωή χωρίς δισταγμό. Προσπερνάμε τις εικόνες, τους ήχους, τα αρώματά της. Για να φτάσουμε πού άραγε;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts