Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στην κορυφή στο τένις, αλλά το πιο σπουδαίο είναι τι κάνει εκτός γηπέδων.

Ο σέρβος αθλητής διαθέτει εστιατόριο στη πατρίδα του, προσφέροντας δωρεάν φαγητό σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Δηλαδή σε άπορους και άστεγους. Μαγαζί που έχει «οικογενειακή» κουζίνα και σπιτικά φαγητά. «Τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα για μένα, πλέον έχω τόσα που μπορώ να ταΐσω όλη τη Σερβία», είχε πει χαρακτηριστικά ο 32χρονος άσος του τένις.

Δεν ξεχνάει την πατρίδα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς και βοηθάει τους συμπατριώτες του με το σύνθημα: «Δώσε πίσω στη Σερβία ό,τι σου έδωσε η Σερβία». Ο αστέρας του τένις, που έχει κατακτήσει 15 Grand Slam, είχε τονίσει, όταν άνοιξε το εστιατόριο το 2017, πως μ’ αυτή τη ενέργειά του θέλει να ευχαριστήσει και όλον τον κόσμο που τον υποστηρίζει. Ο 32χρονος αθλητής έχει στην κατοχή του άλλα δυο εστιατόρια, το 2009 άνοιξε στο Βελιγράδι στο «Novak» και στο Μόντε Κάρλο, όπου ζει η οικογένειά του το «Eqvita».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει πει χαρακτηριστικά:

«Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για μένα. Έχω βγάλει αρκετά για να βοηθήσω όλη τη Σερβία. Νομίζω ότι οι συμπατριώτες μου αξίζουν τα πάντα λόγω της υποστήριξης που μου προσφέρουν. Γιατί άνοιξα εστιατόριο; Το φαγητό είναι το… καύσιμο, στο οποίο κατά μεγάλο ποσοστό οφείλονται οι επιτυχίες μου. Είναι σημαντικό να τρώει κάποιος καλά. Πόσω μάλλον γι’ αυτούς που δεν έχουν. Από όλα αυτά που έχω βιώσει ως αθλητής, έμαθα πως το υγιεινό φαγητό είναι αυτό που με άλλαξε περισσότερο».

Με πληροφορίες από AMEA Care

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]