Ο Στίβεν Τζέραρντ, αποφάσισε να αλλάξει εντελώς σελίδα στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες και τους Γκάλαξι του MLS. Είναι ο δεύτερος Άγγλος σούπερ σταρ που θα φορέσει τη φανέλα της μετά τον μεγάλο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Σούπερ σταρ στην Ευρώπη, γιατί στην Αμερική μόνο τέτοιος δεν είναι. Τα γεγονότα που το αποδεικνύουν είναι πολλά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η αρχή έγινε με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο. Όχι μόνο τα άτομα που τον υποδέχτηκαν μετριούνταν στα δάχτυλα των χεριών, αλλά σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί, κάποιος (πιθανόν δημοσιογράφος) ακούγεται να ρωτάει επανειλημμένα: «Ποιος είναι; Ποιος είναι;». Είτε δεν ξέρει πως είναι εμφανισιακά, είτε δεν ξέρει καν ποιος είναι αυτός για τον οποίο έχουν μαζευτεί οι κάμερες. Ό,τι από τα δύο και να ισχύει είναι τουλάχιστον λυπηρό.

Λίγες μέρες αργότερα, με πρωτοβουλία του Sky Sports, το image του Στίβεν Τζέραρντ υπέστη ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα, αυτή τη φορά από απλούς πολίτες του Λος Άντζελες. Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν το ποιος είναι και το έλεγαν με καμάρι και χωρίς κανέναν δισταγμό.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης του Τζέραρντ με τη νέα του ομάδα, ακούγεται ένας δημοσιογράφος να ρωτάει έναν συνάδελφό του, να του δείξει ποιος είναι ο Τζέραρντ! Δεν μπορούσε να τον ξεχωρίσει από τον Ρόμπι Κιν, τον οποίο προφανώς δεν ήξερε, τι κι αν ο Ιρλανδός είναι στην ομάδα του Λος Άντζελες από το 2011!

Προφανώς ούτε ο ίδιος θα περίμενε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν έτσι για αυτόν και είναι πολύ πιθανό να το έχει μετανιώσει ήδη με αυτά που βλέπει και ακούει γύρω του. Από την άλλη, μπορεί να του αρέσει και να βρει την ηρεμία του, όντας επιτέλους άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Μόνο αυτός ξέρει. Ο χρόνος θα δείξει. Ως λάτρης του ποδοσφαίρου πάντως, δεν μπορώ να κρύψω την απογοήτευσή μου, κάθε φορά που παίχτες σύμβολα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τραβάνε για άλλες, Ηνωμένες ή όχι Πολιτείες.

ΥΓ. Ο ίδιος δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση για να μην βρεθεί ΠΟΤΕ αντιμέτωπος με την Λίβερπουλ. Αθεράπευτα ρομαντικός σε ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο που έχει ξεχάσει προ πολλού τι σημαίνει ρομαντισμός…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]