Δεν είναι σωστό να μην εργάζεσαι ακόμη κι αν σου κόβουν το μισθό σου συνεχώς. Ακόμη κι αν σε ωθούν αυτοί οι ίδιοι στην παραπαιδεία και τα ιδιαίτερα. Δεν είναι σωστό να μη δουλεύεις ακόμη κι αν δεν απαιτείς τα χρήματά σου όταν απεργείς. Δεν μπορείς να απεργείς όταν είσαι εκπαιδευτικός. Έχεις αναλάβει ιερή υποχρέωση απέναντι στα παιδιά, την οποία δεν πρέπει να συνδέεις με τη δική σου οικονομική κατάσταση. Δεν μπορείς να απεργείς, όσο λίγα και να είναι αυτά που παίρνεις. Κι ας απολύουνε τον συνάδελφό σου. Κι ας απολύουνε τη γυναίκα σου. Κι ας κόβουνε κι άλλο τη σύνταξη των γονιών σου. Η απεργία δεν είναι λύση! Ποιά είναι η λύση; Δεν ξέρω! Όμως σίγουρα δεν είναι η απεργία…

Ξεκινήστε ΤΩΡΑ τα μαθήματα!

Τα παιδιά μένουν πίσω. Πρέπει να κάνουν μαθήματα και να διδαχθούν την ύλη για να δώσουν Πανελλήνιες σε λίγους μήνες. Πρέπει να κάνουν μαθήματα τώρα στο σχολείο, ενώ η ύλη στην οποία θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες είναι γνωστή ήδη… Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Δεν γίνεται να κάνουν μαθήματα στα φροντιστήρια και τα σχολεία μην λειτουργούν! Τι με πειράζει να μη λειτουργούν τα σχολεία αφού τα παιδιά κάνουν φροντιστήρια; Δεν ξέρω! Άλλο τα σχολεία κι άλλο τα φροντιστήρια!

Σταματήστε ΤΩΡΑ τις απεργίες!

Τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν για να δώσουν πανελλήνιες και να περάσουν στο Πανεπιστήμιο. Στο Πανεπιστήμιο όπου οι γονείς του θα “ματώσουν” για να το τελειώσει και για να πάρει ένα πτυχίο που δεν θα του χρειαστεί ποτέ. Είναι μεγάλη δε η πιθανότητα να του κάνει και κακό, καθώς πολλοί είναι οι εργοδότες που προτιμούν οι εργαζόμενοί τους να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα προσόντα, για να έχουν κι όσο το δυνατόν λιγότερες οικονομικές απαιτήσεις. Αλλά αυτό δεν μας πειράζει αφού θα έχει πάρει το πτυχίο. Τι νόημα έχει έτσι το πτυχίο; Δεν ξέρω. Όμως ένα πτυχίο, είναι πάντα ένα πτυχίο!

stamatisteapergies1

Γυρίστε ΤΩΡΑ πίσω στις αίθουσες!

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Εσείς είστε αυτοί που θα τους μάθετε να συνδυάζουν τη γνώση με την κριτική ικανότητα. Εσείς θα τους κάνετε ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Ανθρώπους που θα έχουν τη δική τους άποψη και θα μπορούν να τη στηρίξουν με τις πράξεις τους. Σταματήστε τώρα τις… καταλήψεις! Τις ποιές; Ποιός κάνει κατάληψη; Τα παιδιά; Γιατί να κάνουν κατάληψη τα παιδιά; Για συμπαράσταση στους καθηγητές και τους απολυμένους τους γονείς; Ποιός τους είπε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν; Nα κλείνουν έτσι ένα σχολείο; Είναι δικό τους το σχολείο; Και τι σημαίνει αυτό; Ένα σχολείο είναι σχολείο και πρέπει να είναι πάντα ανοιχτό!

Σταματήστε ΤΩΡΑ τις καταλήψεις!

Fidel

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]