Της Μαρούλας Πλήκα (Αυγή)

Θεσσαλονίκη. Δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης μοίρασε εν ώρα μαθήματος σε δωδεκάχρονα παιδάκια ένα απαράδεκτο κείμενο, ακραίου εθνικιστικού περιεχομένου, για τη συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο βρίθει από ψεύδη και μόνο στόχο έχει να “δηλητηριάσει” τα μυαλά των μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ειδοποιηθεί για το περιστατικό η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ερευνάται αν το συγκεκριμένο κείμενο μοιράστηκε και σε άλλα σχολεία. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε «άγνοια» για το περιστατικό. Στο ακραία εθνικιστικού περιεχομένου κείμενο που μοίρασε η δασκάλα υποστηρίζεται ότι με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών:

«Θα ονομάζεται ένα κράτος ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς να έχει κανένα ιστορικό δικαίωμα σε αυτό το όνομα. Θα απαγορεύεται σε μας η χρήση του επιθέτου Μακεδονικός γιατί θα το μονοπωλεί το… ομώνυμο κράτος» και «θα παραδοθούν ‘προς συνεργασία’ τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Καβάλας και αργότερα η ΑΟΖ»(!). «Στα σχολικά βιβλία δεν θα υπάρχει αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα. Οι μαθητές θα διδάσκονται ότι ο Παύλος Μελάς είναι ένας σφαγέας που κατακρεούργησε τους ‘Μακεδονόνες’ κομιτατζήδες. Οι εκπαιδευτικοί θα απαγορεύεται να κάνουν αναφορά σε Μακεδονικό Αγώνα και Μακεδονομάχους», συνεχίζει με τα ψεύδη του το κείμενο και προσθέτει τα εξής ακόμη πιο επικίνδυνα: «Όποιο τραγουδά το ‘Μακεδονία ξακουστή’ θα θεωρείται παράνομος. Θα απαγορευτούν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Οι Μακεδόνες θα υποχρεωθούμε να προσδιοριζόμαστε ως ‘Έλληνες Μακεδόνες’ (!) ή Μακεδόνες της Νότιας Μακεδονίας (!!). Θα δημιουργηθεί θέμα ‘μακεδονικής μειονότητας’ και δικαιωμάτων της!!! Θα εγερθούν απαιτήσεις για εκμάθηση της βουλγαροσλαβικής γλώσσας στην περιοχή της Μακεδονίας». Ο ή η συγγραφέας του κειμένου κλείνει το φαιδρό αυτό «πόνημα» λέγοντας συμπερασματικά πως «η συμφωνία των Πρεσπών προδίδει την Ιστορία μας, ξεπουλάει την πατρίδα μας και προετοιμάζει στους γείτονες τον δρόμο για τις επεκτατικές τους βλέψεις που ουσιαστικά δεν τις απαρνήθηκαν. Οι κινήσεις του Ζάεφ το αποδεικνύουν. Και όλα αυτά για το ‘καλό’ της Ε.Ε. και… για οικονομικά οφέλη!!!».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]