Ο Δήμος Τρικκαίων απέκτησε το πρώτο σχολικό κυλικείο στην Ελλάδα (στο 6ο Δημοτικό Σχολείο) που τα προϊόντα του θα είναι «υψηλής διατροφική αξίας» και θα προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς. Το κυλικείο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, ανοίγει για όλη τη χώρα ένα νέο δρόμο σε ότι αφορά το κομμάτι των διατροφικών συνηθειών στο σχολείο και όχι μόνο, προτείνοντας βιολογικά και τοπικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σχολείο σε λίγο καιρό από την έναρξη των μαθημάτων ξεκινά η διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες φωτισμού στην περίμετρο του σχολείου. Κι αυτό δεν θα συμβεί με κάποιο πολύπλοκο τρόπο αλλά απλά μέσα από την επεξεργασία των φαγητών που πετιούνται στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άκη Αναστασίου, τα τρόφιμα που περισσεύουν από το κολατσιό των παιδιών και καταλήγουν στα σκουπίδια θα μεταφέρονται σε μια μικρή μονάδα παραγωγής ενέργειας, η οποία λειτουργεί χωρίς δυσοσμία και βλαβερές επιπτώσεις. Η μονάδα αυτή θα αναλάβει την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια για το φωτισμό περιμετρικά του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων!

Πληροφορίες in.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]