Σε μικρό Λονδίνο μετατράπηκε το μικρό μας «ταφ» στο κέντρο της πόλης τη Δευτέρα το βράδυ, υπό τη μουσική υπόκρουση των Playground Theory, μίας μπάντας από την Αθήνα, στην παρουσίαση του πρώτου τους δίσκου, Speaking of Secrets (Puzzlemusik).

Η ατμόσφαιρα ήταν άνετη και ευπρόσδεκτη. Δεν υπήρχε αμηχανία. Φίλοι μεταξύ φίλων. Μια μικρή γιορτή, μια μικρή εναλλαγή αποδοχής και αμοιβαίου θαυμασμού. Μια γερή δόση trip hop, με goth στοιχεία και έντονο πιάνο κυριαρχούσε στο χώρο. Μουσική που σου θύμιζε ότι η ομορφιά βρίσκεται στα ερασιτεχνικά βήματα. Πριν και πίσω από το μεγαλείο της λάμψης. Μια λάμψη ανάμεσα στους δικούς σου ανθρώπους, που ακόμα κι αν ανοιχτεί, θα γίνουν και οι ακροατές δικοί σου άνθρωποι.

Μια αγγελόμορφη τραγουδίστρια με χροιά Portishead έριχνε αστρόσκονη στις μίζερές σου σκέψεις. Μουσική βγαλμένη από παιδιά της διπλανής πόρτας, ποτισμένη με την καύλα των εφηβικών ονείρων. Μουσική με την οποία θα έκανες έρωτα. Θα μοιραζόσουν έντονα συναισθήματα. Μία urban θραύση μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Ένα εκκωφαντικό νανούρισμα πριν κοιμηθείς. Μουσική που σε κάνει να θυμάσαι πως οι άγνωστοι γίνονται οι πιο δικοί σου άνθρωποι μετά από λίγο. Πως η ομορφιά κρύβεται στο ακατέργαστο, στο επιδεχόμενο κριτική, χωρίς να το καθορίζουν οι ατέλειές του. Μουσική και ομορφιά γίνονται ένα στο αέναο έδαφος της τέχνης.

Σε μια πόλη που όλοι φαίνεται να έχουν βρει αυτό που ψάχνουν, κι εσύ βρίσκεσαι ακόμη στην αναζήτηση. Σε μια πόλη γεμάτη με τα δικά της «χάρηκα» και «αντίο»». Με τις δικές της μοναδικές επιρροές. Σε μια πόλη που ὀλοι χορεύουν χωρίς να ξέρουν το γιατί, κι εσύ μανιωδώς παλεύεις να γίνεις μέρος του χορού τους, ένα μικρό live σε κάνει να μη νιώθεις τόσο ξένος. Σε ωθεί να κάνεις cheers με τον κάθε άγνωστο. Προβληματισμοί, έρωτας και στιγμές διασκορπισμένες σε νότες και στίχους, ενσωματώνουν και τη δική σου ύπαρξη, διαβεβαιώνοντάς σε, πως αυτά τα παιδιά, ακόμη κι αν έπαιζαν σε μεγαλύτερες σκηνές, πάλι η μουσική τους δε θα ακουγόταν ξένη. Αλλά γεννημένη κι αυτή, όπως κι εσύ, στη μικρή μας Αθήνα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]