Στη γενική αστυνομική διεύθυνση Αθηνών οδηγήθηκαν εχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της LGBTQ+ κοινότητας.

Φαίνεται πως αφορμή στάθηκαν τα παρακάτω τρικάκια που πέταξαν έξω από εκκλησίες της Αθήνας.

Ο Φ., ένα από τα άτομα που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, μίλησε στο avmag για το περιστατικό.

«Μοιράζαμε και πετούσαμε τρικάκια σχετικά με τον Αμβρόσιο σε διάφορες κεντρικές εκκλησίες της Αθήνας. Μαζί με άλλα τρία άτομα είχαμε αναλάβει το Κολωνάκι στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη και στη Μονή Πετράκη. Όταν ρίξαμε μερικά στην τελευταία ένας (μάλλον) αστυνομικός με πολιτικά που ίσως ήταν εκεί για άλλο λόγο (πχ φύλαξη πρεσβειών) μας κυνήγησε με τη μηχανή. Δεν είχαμε καταλάβει τι έπαιζε και όταν ήμασταν στη Βασιλίσσης Σοφίας, λίγο πριν μπούμε στο μετρό Μέγαρο Μουσικής μας πλησιάζουν πολλά μηχανάκια αστυνομίας και από πίσω ο τύπος να φωνάζει λυσσαλέα «πιάστε τους!» «Πέταξαν χαρτιά στην Εκκλησία ταδε,πιάστε τους τώρα!. Μας έβαλαν να ανοίξουμε τις τσάντες και να στοιχηθουμε σε ένα πέτρινο τοίχο μπροστά από το ναυτικό Νοσοκομείο. Ο κόσμος κοίταζε αποσβολωμένος, ενώ διάφορα περιπολικά Διάφορα είχαν καταφθάσει. Η μισή ΕΛ.ΑΣ! Μεγάλη η χάρη μας!»

«Σύντομα κατάλαβαν ότι η φάση ήταν παρεξήγηση, αλλά θες για το τυπικό θες γιατί ο άλλος ήταν πορωμενος… μας πήγαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων. Εκεί, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής, ήταν σχετικά ευγενικοί. Φαινόταν ότι δεν είχαν όρεξη να ασχολούνται με κάτι τόσο ανούσιο πασχαλιάτικα. Ίσως το κάνανε μόνο για να μας φακελωσουν και να ξέρουν ποιοι είμαστε. Κατηγορίες δεν απαγγέλθηκαν άλλά η διαδικασία κράτησε για περιττους γραφειοκρατικους λόγους δύο ώρες. Μας άφησαν γύρω στις 00:15.

Σχετικά με το περιστατικό της προσαγωγής τους στο τμήμα, ο Φ. θεωρεί πώς όλο αυτό έγινε «είτε από υπερβολική πρόληψη (τύπου τρομοκρατική ενέργεια κλπ) ή επειδή ο τύπος ήθελε να μας τιμωρήσει για τη ‘βεβήλωση’», ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά: «Πάντως ως άμυνα εμείς διατηρησαμε έντονο το χιούμορ μας καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, σε βαθμό που κάπως τους αφόπλισε και λίγο.»

Πηγή: Avmag

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]