Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Μπορούμε να κάνουμε παρέα με αναρχικούς και μεταξύ μας. Όπως και να πηγαίνουμε για τουρισμό στη Βαρκελώνη.

Κόντρα στη μεσαιωνική εισήγηση από την εισαγγελέα για καταδίκη δύο νέων ανθρώπων με σκεπτικό ότι αν έχουν έστω περπατήσει στον ίδιο δρόμο με μέλη της ΣΠΦ είναι τρομοκράτες, καταγράφηκε μια ιστορική και απόλυτη νίκη με ομοφωνία ψήφων, η οποία ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο μέσα σε συγκίνηση, και του ίδιου.

Χτες ηττήθηκε η αδικία, το παράλογο, αλλά κυρίως δέχτηκε ένα ισχυρότατο πλήγμα το σύστημα που έχει δομηθεί πάνω στο παράλογο. Παράλληλα υπήρξε δικαίωση ενός μεγάλου αγώνα αλληλεγγύης που δόθηκε στο δρόμο, στο διαδίκτυο, στις αίθουσες δικαστηρίων, παντού και από πολλούς διαφορετικούς, ακόμη και αθλητές.

Τίποτα βέβαια δεν θα είχε συμβεί, αν η Ηριάννα και ο Περικλής δεν άντεχαν ως το τέλος. Από το πουθενά βρέθηκαν μέσα σ’ ένα κελί και έζησαν για ένα χρόνο με τον εφιάλτη ότι η ζωή τους θα καταστραφεί οριστικά και ολοκληρωτικά.

Άντεξαν όμως. Δεν θα τους ξαναδώσει κανείς πίσω τους μήνες που στερήθηκαν την ελευθερία τους, όμως σήμερα τους ανήκει η χαρά όλου του κόσμου, όπως και το μέλλον.

Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη.

Ο αγώνας τους και η δικαίωση του αφήνει επίσης μια τεράστια παρακαταθήκη για μια μεγαλύτερη ακόμη νίκη που πρέπει να έρθει. Την κατάργηση του τρομονόμου και του κατάπτυστου άρθρου 187Α. Για να μη βρεθεί ποτέ ξανά κόσμος από τυχάρπαστο DNA σε μπουντρούμια.

Αν και τα κινήματα αλληλεγγύης, απέδειξαν ειδικά τον τελευταίο χρόνο, ότι έχουν τη μεγάλη δύναμη να φέρουν αποτέλεσμα.

Λίγο καιρό πριν την Ηριάννα και τον Περικλή, δικαιώθηκε και ο Τάσος Θεοφίλου, που κρατήθηκε παράνομα ακόμη περισσότερο, για 5 χρόνια, επίσης με βάση ανεδαφικά στοιχεία, έντονα αμφισβητήσιμες μαρτυρίες και βασικό τεκμήριο ένα δείγμα DNA πάνω σε… καπέλο.

Όσο δεν καταργείται όμως ο τρομονόμος τόσο μπορεί ο καθένας μας να βρεθεί στη θέση των δυο παιδιών.

Συνεπώς, το κίνημα που πέτυχε τόσα πολλά συμβάλλοντας στις τρεις απελευθερώσεις πρέπει να συνεχίσει με ένα μαραθώνιο. Ακόμη πιο δύσκολο και έχοντας απέναντι ένα παντοδύναμο δικαστικό σύστημα, όπως και πανίσχυρα ΜΜΕ με συμφέροντα, αλλά κι ένα μεγάλο κόσμο που σταθερά την “πατάει”.

Όλα βέβαια θα ήταν πιο απλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ που δια στόματος πρωθυπουργού επικρότησε την απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή, είχε προχωρήσει στις κατάλληλες θεσμικές ρυθμίσεις. Έχουν περάσει 3,5 χρόνια χωρίς να έχει ληφθεί πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τα “αν” όμως δεν αλλάζει η πραγματικότητα. Με ένα ισχυρό και ανθεκτικό κίνημα ναι.

Ένα κίνημα που θα φέρει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση, που αν θέλει να έχει αριστερό πρόσημο, πρέπει να κάνει και αριστερές -δύσκολες- πράξεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]