Με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο θάνατος του Τζίμη Πανούση.

Ο εθνικός μας τραγουδιστής, που όσο ο Τζίμης Πανούσης βρισκόταν εν ζωή του μιλούσε μόνο μέσω δικηγόρου, ήταν από τους πρώτους που αποχαιρέτησε τον σατιρικό καλλιτέχνη με ανάρτησή του στο Facebook.

Δεν το έκανε βέβαια πριν από περίπου ένα μήνα που ο Τζίμης έπαθε ανακοπή on stage στο Κύτταρο και τελικά τη σκαπούλαρε. Θα μπορούσε και τότε να γράψει ένα περαστικά για τον καλλιτέχνη που «οι αντιθέσεις μας, μπροστά σε θέματα υγείας είναι μηδαμινές». Όχι, όμως, δεν το έκανε. Παρά μόνο όταν ο Τζιμάκος πέθανε.

«Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες. Οι αντιθέσεις που είχα μαζί του στο παρελθόν, με κάνουν να λυπάμαι ακόμα πιο βαθιά. Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι», έγραψε ο Γιώργος Νταλάρας.

Για όποιον δεν κατάλαβε ο Νταλάρας χαρακτηρίζει τον Πανούση «πραγματικό καλλιτέχνη», ενώ υπογραμμίζει πως «με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία».

Γι` αυτό το λόγο εδώ και πολλά χρόνια, είχε βάλει σκοπό της ζωής του να λογοκρίνει τον Τζίμη Πανούση; Επειδή τον πίστευε σαν καλλιτέχνη και επειδή δεν ήθελε να είναι χρήσιμος για την κοινωνία; Θέλει το κακό της κοινωνίας μας ο Γιώργος ο Νταλάρας; Κάπως μπερδεμένο όλο αυτό.

Ίσως, απλά τώρα που ο Πανούσης πέθανε και δεν μπορεί να του απαντήσει, ο Γιώργος αποφάσισε να κάνει επίδειξη της μεγαλοψυχίας του.

Καλά ενημερωμένες πηγές της Σαλαμάνδρας αναφέρουν, πάντως, πως ο μεγάλος μας τραγουδιστής δεν θα μείνει σε αυτό. Θα διοργανώσει αφιλοκερδώς επίσης και μία συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα πάνε στην οικογένεια του εκλιπόντος καλλιτέχνη, αλλά και σε Κύπρο (στανταράκι), Ίμβρο, Τένεδο και Μύκονο.

Σε αυτή θα συμμετέχει επίσης η Ελένη Λουκά και ο εισαγγελέας Ντογιάκος, ο οποίος είχε δώσει εντολή για σύλληψη του Πανούση τον Οκτώβριο του 2000 για την αφίσα της παράστασης «Της πατρίδας μου η σημαία», η οποία δημοκρατικά δεν του άρεσε.

ΥΓ: Αναγνωρίζεις ως “πραγματικό καλλιτέχνη” και “χρήσιμο για την κοινωνία” αυτόν που χρόνια έσερνες στα δικαστήρια με σκοπό να τον λογοκρίνεις και να τον φιμώσεις; Τότε είτε είσαι μικρόψυχος και υποκριτής, είτε στην καλύτερη προσπαθείς να διώξεις τις τύψεις που σε βαραίνουν και να εξαγνιστείς, καθώς πλησιάζεις κι εσύ στο θάνατο. Όλα για πάρτη σου. Όπως και όταν σε βολεύουν…

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Σχετικά ακόμη δημοσιεύματα:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]