summerΗ ώρα ήταν περίπου 7 όταν από τα ηχεία ακούστηκε η γνώριμη, έπειτα από 10 ώρες ταξίδι, γυναικεία φωνή η οποία ανήγγελλε την  άφιξη μας στο Βαθύ, το λιμάνι της Σάμου. Έπειτα από μισή περίπου ώρα και μερικές χρήσιμες αλλά και πολλές άχρηστες πληροφορίες από τον ταξιτζή που μας μετέφερε στο ξενοδοχείο, το οποίο θα μας φιλοξενούσε για τις επόμενες 3 μέρες, το Ηραίο πλέον απλωνόταν γύρω μας.

 

Χωριουδάκι, ήταν η πρώτη λέξη που ήρθε συνειρμικά στο μυαλό μας, έτσι μας έμοιαζε άλλωστε . Ένα μικρό ήσυχο χωριουδάκι, απομονωμένο από τη βαβούρα και τη μοναξιά της πόλης. Γεμάτο με μικρές ταβερνίτσες, παραθαλάσσιες καφετέριες και ανθρώπους φιλόξενους και χαμογελαστούς πρόθυμοι να σε φιλέψουν με κάθε είδους πληροφορία.

 

Μία μικρή βόλτα αρκούσε για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι κάτοικοι περίμεναν πως και πως την έναρξη του φεστιβάλ. Αφίσες κολλημένες σε κάθε πιθανή γωνία, συζητήσεις μεταξύ παιδιών, αλλά και ντόπιοι οι οποίοι δεν έλεγαν να αποχωριστούν, την μπλούζα του φεστιβάλ. Δεν ήταν λίγα τα μαγαζιά εξάλλου, από τα οποία μπορούσες  να την προμηθευτείς.

 

Μιλώντας με τους οργανωτές, έβλεπες την κούραση, το μεράκι αλλά και μία μικρή ικμάδα απογοήτευσης στα πρόσωπα τους. Ο τουρισμός βλέπετε, έχει πέσει κατακόρυφα σε όλα τα νησιά, και η Σάμος, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

 

Δεν θα μπορούσαμε λόγω περιέργειας αλλά και ενδιαφέροντος να αποφύγουμε τη γνωστή ερώτηση: Περιμένετε πολύ κόσμο στο φεστιβάλ; Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία μας απαντάει ένας από τους κύριους διοργανωτές, χαμογελώντας εύθυμα και αστειευόμενος. Αν μη τι άλλο ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του φεστιβάλ γέμισε, όχι ασφυκτικά, αλλά στο κοινό χανόσουν και παρασυρόσουν από την εύθυμη διάθεση. Η ελπίδα αλλά και οι τουρίστες φαίνεται να μην εγκατέλειψαν το νησί της Σάμου
φέτος.

 

Και όλα αυτά γράφονται, στον απόηχο της δεύτερης μέρα, αναμένοντας τους Mikro και τους Covenant, να εμφανιστούν επί σκηνής. Ευτυχώς, το φεστιβάλ είναι κάτι λιγότερο από 100 μέτρα μακριά μας και την περισσότερη μέρα μας συνοδεύουν οι ήχοι από τα όργανα που κουρδίζονται και προετοιμάζονται για το βράδυ.

 

Ένα ακόμα γεμάτο μουσική βράδυ, πρόκειται να ξεκινήσει σε λιγότερο από μία ώρα και να μας παρασύρει στους ρυθμούς του. Η Σάμος φαντάζει πολλές φορές πιο όμορφη όταν κοιτάς προς τα πάνω και αντικρίζεις ένα ουρανό γεμάτο αστέρια, ύστερα προσγειώνεις το βλέμμα και αντικρίζεις μία σκηνή γεμάτη κόσμο. Το βλέμμα μπορεί να χάνεται και να παρασύρεται αλλά τα αυτιά είναι καλά τεντωμένα και δεν χάνουν ούτε μία νότα.

 

Xριστιάνα Βουκελάτου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]