Η μακροβιότερη αλλά και πιο επιτυχημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας, «Doctor Who» κλείνει μισό αιώνα ζωής και θα το «γιορτάσει» με ένα επετειακό επεισόδιο που θα προβληθεί ταυτόχρονα σε παραπάνω από 75 χώρες (η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές), στις 23 Νοεμβρίου.

 Για τους Βρετανούς, η σειρά δεν αποτελεί απλά την εβδομαδιαία τους συνήθεια για τα τελευταία 50(!) χρόνια, αλλά ένα κομμάτι της κουλτούρας τους, ένα ζωντανό θρύλο που δεν γερνάει, παρά μόνο αλλάζει μορφές (αναγεννιέται) όταν πληγώνεται θανάσιμα. Το 3pointmagazine.gr ταξιδεύει μέσω χώρου και χρόνου και θυμάται πέντε από τα καλύτερα επεισόδια της σύγχρονης εποχής του Doctor Who. (2005-2013).

The Empty Child – Ένατος Doctor
To μεγάλο «διάλειμμα» που έκανε η σειρά για περίπου 20 χρόνια (1989-2005) θα πίστευε κανείς ότι ήταν αρκετό ώστε να κάνει του fans της να την ξεχάσουν, έστω και προσωρινά. Κάτι τέτοιο ποτέ δεν συνέβη βέβαια και το «comeback» της το 2005 ήταν πολύ δυνατό και πολυ-αναμενόμενο.

Ο ένατος Doctor πήρε σάρκα και οστά μέσω του Christopher Eccleston, ο οποίος μπορεί να κράτησε μοναχά μία σεζόν, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ήταν ανεπιτυχής Doctor.

Ένας μεταλλικός κύλινδρος οδηγεί το TARDIS στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Η περιοχή κρύβεται κάτω από τα συντρίμμια και την καταστροφή. To μόνο που (υπό)λειτουργεί είναι μία μικρή μονάδα θεραπείας, ένα δωμάτιο γεμάτο ασθενείς με τα ίδια συμπτώματα. Μικρά παιδιά σε κωματώδη κατάσταση με μάσκες οξυγόνου κολλημένες στο πρόσωπο, που αντιδρούν μόλις ακούσουν μοναχά μία συγκεκριμένη λέξη.

Το επεισόδιο πέρα από την καταπληκτική του πλοκή, μας συστήνει για πρώτη φορά τον Captain Jack Harkness, έναν χαρακτήρα που επρόκειτο να επηρεάσει αρκετά την ροή του σίριαλ.

Βlink – Δέκατος Doctor
Τον Christopher Eccleston διαδέχεται ο David Tennant, o –κατά πολλούς- αγαπημένος Doctor με κόκκινα σταράκια, γραβάτα και ετοιμολογία που πολλοί θα ήθελαν να αποκτήσουν.

Το δέκατο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του σίριαλ αποτελεί τόσο για τους κριτικούς όσο και για το κοινό, ένα από τα καλύτερα της σειράς. Το περίεργο βέβαια, είναι το γεγονός ότι ο Doctor και η companion του (Martha Jones) έχουν πολύ μικρή συμμετοχή σε αυτό, κάτι που συμβαίνει όμως πολύ σπάνια.

Πρωταγωνίστριά του είναι η Sally Sparrow, μια καθημερινή κοπέλα στο Λονδίνο του 2007. Όταν μπαίνει σε ένα ερημωμένο σπίτι, το καλύτερο τοπίο για να ασκήσει το αγαπημένο της χόμπι –αυτό της φωτογραφίας- η φίλη της εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ολόκληρη την πόλη έχουν κατακλύσει αγάλματα, που δεν είναι τόσο ακίνδυνα όσο φαίνονται όταν τα κοιτάς κατάματα. Το μυστικό του επεισοδίου είναι απλό: μην βλεφαρίσεις!

Ο Steve Moffat υπογράφει ένα ευφυέστατο σενάριο και μας φέρνει για πρώτη φορά αντιμέτωπους με τους «weeping angles», τους εξωγήινους που μπορούν να σου προκαλέσουν κακό μόνο όταν δεν τους κοιτάς.

Silence in the Library-Forest of the Dead (διπλό επεισόδιο) – Δέκατος Doctor
To TARDIS αυτή τη φορά προσγειώνεται στον 51 αιώνα, στην μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου. Μία βιβλιοθήκη που σφύζει από ζωή, αλλά αυτή τη φορά είναι αφύσικα άδεια. Οι μόνες ανθρώπινες παρουσίες της είναι ο Doctοr και η Donna Noble, η companion του. Οι ίδιες τους οι σκιές είναι ικανές να τους σκοτώσουν, ή μήπως παραμονεύει κάτι άλλο στο σκοτάδι;

Όταν παραπάνω κάναμε λόγο για το χαρακτήρα του Captain Jack Harkness, ο ρόλος του δεν έχει παρά μικρή σημασία μπροστά σε αυτόν της Professor River Song, της γυναίκας που δεν δίστασε να πεθάνει ώστε να σώσει τη ζωή του αγαπημένου της Doctor.H Professor River Song μας πρωτο-συστήνεται στην μεγαλειώδη βιβλιοθήκη.

Τhe Eleventh Hour – Eνδέκατος Doctor
H γραβάτα θα δώσει τη θέση της στον φιόγκο και παρ’ όλο που ο Doctor ονειρευόταν για πολύ καιρό να αναγεννηθεί ως κοκκινομάλλης, η τύχη για ακόμη μία φορά δεν του κάνει τη χάρη. Ο Matt Smith γίνεται ο ενδέκατος Doctor και ενώ στην αρχή οι fan της σειράς είναι λίγο δύσπιστοι, δεν χρειάζονται παραπάνω από τρία-τέσσερα επεισόδια ώστε να πειστούν για το ταλέντο του.

Βέβαια μπορεί ο ίδιος ο Doctor να μην είναι κοκκινομάλλης αλλά η νέα του companion, Amy Pont έχει φακίδες και κατακόκκινο μαλλί.

To “The Eleventh Hour” αποτελεί ίσως την ωραιότερη ‘πρώτη’ περιπέτεια της σειράς και μας συστήνει τόσο το «κορίτσι που περίμενε», όσο και τον σύζυγό της Rory Williams, το ζευγάρι που θα συνοδεύσει τον Doctor όταν αυτός τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]