Τους τελευταίους μήνες χρειάστηκε να δώσει μια μεγάλη «μάχη» ζωής όμως ο Στράτος Περπέρογλου τα κατάφερε και βγήκε νικητής. Έχοντας ξεπεράσει πλέον τη δύσκολη περιπέτεια της υγείας του και έχοντας επιστρέψει στα παρκέ, ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στο 3-point-magazine για όλο αυτό που πέρασε αλλά και για την αναπάντεχη ήττα του Παναθηναϊκού από την Ούνιξ Καζάν.

Είναι κάποιες φορές που εκεί που δεν το περιμένεις σου συμβαίνει κάτι που δεν σε βγάζει απλώς εκτός… προγράμματος αλλά σε βάζει σε μια μεγάλη και δύσκολη περιπέτεια. Αυτό συνέβη και στον Στράτο Περπέρογλου, με την θρόμβωση που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή του, όμως δίνοντας κυριολεκτικά μια «μάχη» είναι πια πιο δυνατός από ποτέ. Συναντήσαμε τον Στράτο λίγα μόλις λεπτά μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ούνιξ Καζάν στην δεύτερη αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας την Τετάρτη το βράδυ και δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει τόσο για την περιπέτεια που πέρασε όσο και για την απρόσμενη ήττα των πρωταθλητών και τις συνέπειές της.

– Στράτο, καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι με την Ούνιξ Καζάν αλλά πολύ κακό τελείωμα. Τι δεν πήγε καλά για τον Παναθηναϊκό και ήρθε η απρόσμενη για πολλούς ήττα;

«Η ήττα ήρθε γιατί δεν είχαμε συγκέντρωση. Αυτά που είπαμε στην προπόνηση να κάνουμε, δεν τα κάναμε. Αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, η Ούνιξ που έτσι και αλλιώς είναι μια πολύ καλή ομάδα βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Όμως η ζωή συνεχίζεται… Έχουμε μπροστά μας κρίσιμα παιχνίδια και σίγουρα το καλό είναι ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι».

– Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είχατε «διαβάσει» ή δεν είχατε υπολογίσει σωστά την Ούνιξ ;

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν την διαβάσαμε ή δεν υπολογίσαμε σωστά την Ούνιξ. Απλά αυτά που είχαμε πει να κάνουμε δεν μας βγήκαν και ουσιαστικά δεν ακολουθήσαμε το πλάνο που είχαμε βάλει».

– Να υποθέσω ότι συμφωνείς με αυτό που είπε ο Ομπράντοβιτς πριν το παιχνίδι με τους Ρώσους, ότι και να χάσετε δεν έγινε και τίποτα ;

«Ναι συμφωνώ με αυτό που είπε ο κόουτς. Γιατί όπως είπε και εκείνος και το παιχνίδι στο Μιλάνο που το κερδίσαμε δεν έλεγε κάτι. Όπως κερδίσαμε εκεί έτσι χάσαμε εδώ και τόσο η νίκη στην Ιταλία όσο και η ήττα μας εδώ από την Ούνιξ δεν κρίνει κάτι. Έχει δρόμο μπροστά του το TOP 16 και ελπίζω στη συνέχεια να πάνε όλα πολύ καλύτερα για μας».

– Πάντως, η αλήθεια είναι πως μετά την ήττα αυτή, την επόμενη εβδομάδα πάτε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσετε την Φενερμπαχτσέ, σε έναν αγώνα που πλέον θεωρείται «SOS» ;

«Ναι αυτό είναι αλήθεια. Από εδώ και πέρα, αυτή η ήττα μας βάζει σε αυτή τη θέση. Πρέπει δηλαδή στα υπόλοιπα παιχνίδια του TOP 16 να παίξουμε πάση θυσία για τη νίκη. Δεν είναι εύκολο αλλά έχουμε βρεθεί και άλλες φορές σε δύσκολη θέση και τα καταφέραμε. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά».

– Στράτο, κοντεύεις να συμπληρώσεις έναν μήνα από όταν επέστρεψες μετά από την επτάμηνη απουσία σου λόγω της πολύ σοβαρής περιπέτειας της υγείας σου και εμείς σε βλέπουμε να έχεις επιστρέψει πολύ δυνατός. Άρα έχει περάσει το πρώτο «αναγνωριστικό» διάστημα και αισθάνεσαι πλέον πολύ καλά…

«Ακόμα είμαι σε μια φάση που προσπαθώ να μπω στο ρυθμό γιατί δεν έχω ακόμα την σταθερότητα που θα ήθελα να έχω. Πλέον, συνεχίζω να δουλεύω σκληρά για να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

– Πάντως, βλέποντας σε πόσο δυνατός επέστρεψες αλλά και με δεδομένο το πόσο σοβαρή ήταν η περιπέτεια που πέρασες πρέπει να ένιωθες όλους αυτούς τους μήνες σαν «θηρίο στο κλουβί» έτσι ;

«Όντως έτσι ένιωθα. Ήταν μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη περίοδος για μένα αλλά δόξα τω Θεό, τέλος καλό όλα καλά, είμαι υγιής και παίζω ξανά και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό».

Συνέντευξη στη Μίρκα Μπούρα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]