Σε συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 9:30 καλούν φεμινιστικές συλλογικότητες ενάντια στην απέλαση της Ιρανής Sharareh Khademi και της εξάχρονης κόρης της.

Η Sharareh Khademi έφυγε από το Ιράν μαζί με την κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από την καταπίεση και κακοποίηση του πρώην συζύγου της αλλά και το αυταρχικό καθεστώς της χώρας. Όπως αναφέρει η Καμία Ανοχή, όταν έφτασε στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο, συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από σχετική μήνυση του πρώην συζύγου της και το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της.

Την προηγούμενη Τρίτη επρόκειτο να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα και θα εκδικαστεί την Τρίτη 15 Οκτώβρη στον Άρειο Πάγο.

Η ανακοίνωση και το κάλεσμα της Καμίας Ανοχής:

Η Sharareh Khademi είναι Ιρανή προσφύγισσα. Έφτασε στην Ελλάδα μαζί με την εξάχρονη κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από τον κακοποιητή πρώην σύζυγο της και το αυταρχικό καθεστώς.

Σκληρός πατριάρχης και μέλος των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους, χτυπούσε συστηματικά την Sharareh Khademi και την κόρη τους. Όταν εκείνη ζήτησε διαζύγιο, την κατηγόρησε για μοιχεία -πράγμα που της στοίχισε 60 βουρδουλιές στην πλάτη. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαιώθηκε, πήρε διαζύγιο και ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς. Στο Ιράν κινδύνευαν η ζωή και η αυτονομία της ίδιας και της κόρης της. Ο πρώην σύζυγος της την απειλεί ότι θα της πάρει την κόρη τους και θα την παντρέψει μόλις εκείνη γίνει 9 χρονών αλλά και ότι θα καταγγείλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της για αντικαθεστωτική δράση.

Όταν έφτασε στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο, συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από σχετική μήνυση του πρώην συζύγου της.

Το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της. Την προηγούμενη Τρίτη επρόκειτο να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα και θα εκδικαστεί την Τρίτη 15 Οκτώβρη στον Άρειο Πάγο.

Η ιστορία της Sharareh Khademi είναι η ιστορία χιλιάδων προσφυγισσών που έχουν υποστεί έμφυλη βία στις χώρες καταγωγής τους, στο ταξίδι της προσφυγιάς, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των χωρών υποδοχής της Ευρώπης – Φρούριο. Είναι παράλληλα η ιστορία χιλιάδων προσφυγισσων που αγωνίζονται για τη ζωή τους και διεκδικούν το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση, σε μια ζωή χωρίς το διαρκή φόβο του θανάτου, χωρίς ανοιχτές πληγές στο σώμα, εξευτελισμούς και προσβολές.

Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την έκδοση της στο Ιράν σημαίνει ότι υπογράφει το συμβόλαιο εξόντωσης της Sharareh Khademi και της εξάχρονης Diana, σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος συμπράττει στο έγκλημα.

Η Sharareh Khademi δεν είναι μόνη σ’ αυτή τη μάχη. Έχει δίπλα της τις συγκρατούμενες της στον Κορυδαλλό που ανέδειξαν την ιστορία της. Έχει δίπλα της το φεμινιστικό κίνημα και κάθε θηλυκότητα που ξέρει ότι αν νικήσει η Sharareh θα νικήσουμε όλες.

Λέμε ΟΧΙ στην έκδοση της στο Ιράν. Να δοθεί άσυλο στη Sharareh. Να δοθεί άσυλο σε όλες τις επιζήσασες έμφυλης βίας.
Δίνουμε μαζί με τις προσφύγισσες τον αγώνα ενάντια στην πατριαρχία και το φασισμό

Την Τρίτη θα είμαστε στο δικαστήριο για να πάρουμε πίσω ελεύθερη την αδερφή μας και την κόρη της

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ, 9.30 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]