Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκτός από τις συνεχόμενες νίκες του στις προκριματικές εκλογές που τον φέρνουν όλο και πιο κοντά στο χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, βλέπει παράλληλα την Ευρώπη να βαδίζει στα χνάρια του.

Το κλείσιμο των συνόρων και ο εγκλωβισμός των προσφύγων στην Ειδομένη έχουν ενθουσιάσει τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο και τον έχουν εκπλήξει ευχάριστα.

Η αλήθεια είναι πως ο Τραμπ πίστευε ότι οι Ευρωπαίοι είναι τελείως φλώροι, που γενικώς μας τα πρήζουν με τις ανθρώπινες αξίες. Ωστόσο, τώρα με χαρά διαπιστώνει ότι με πολλούς από αυτούς μοιράζεται τις ίδιες ιδέες.

Θέλοντας να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για τη σκατόψυχη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό, ο Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε μάλιστα και μία συγχαρητήρια επιστολή στον συνονόματό του, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων πως με χαρά και συγκίνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και απολαμβάνει τη στάση ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, που μέχρι πρότινος μάλιστα αγνοούσε την ύπαρξή τους. «Χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία, δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα», αναφέρει ο Τραμπ και κλείνει εκφράζοντας την πίστη του πως και στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, στις 17 και 18 Μαρτίου, η Ευρώπη θα παραμείνει το ίδιο καριόλα.

«Σάκης χωρίς Σύνορα»
Στην Ευρώπη, όμως, δεν υπάρχει μόνο αυτή η πλευρά. Της απανθρωπιάς και των κλειστών συνόρων. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη φωνές που αντιστέκονται και δίνουν τον αγώνα της αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Ναι, καλά καταλάβατε. Αναφερόμαστε φυσικά στον Σάκη Ρουβά, ο οποίος αναλαμβάνει μία σειρά από δράσεις για να ανακουφίσει το προσφυγικό δράμα.

sakiis

Μετά την αιφνιδιαστική και ινκόγκνιτο επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά που τόνωσε την ψυχολογία των προσφύγων, o Sakis ετοιμάζει νέες εκπλήξεις.

Αρχικά, σε συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους αποφάσισε να διασκευάσει την τεράστια επιτυχία «Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου» στα συριακά, ενώ μαζί θα επανακυκλοφορήσουν το τραγούδι και στην Ελλάδα, αλλάζοντας τη λέξη «σίδερα» με τη λέξη «σύνορα»!

Παράλληλα, ο Σάκης εγκαταλείπει το project του «X-Factor» για να παρουσιάσει στην ΕΡΤ τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα».

jsf90_banja06

Ο Διονύσης Τσακνής αποφάσισε σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να επαναφέρει στις μικρές οθόνες το παλιό αγαπημένο τηλεπαιχνίδι, υπενθυμίζοντας τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης.

Για την ώρα βέβαια, εκτός της Ελλάδας και της Ιταλίας, καμία άλλη χώρα δεν έχει δηλώσει συμμετοχή, αλλά ο Σάκης και ο Τσακνής δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες και σύντομα πιστεύουν πως τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» θα αναβιώσουν με επιτυχία. Έστω και χωρίς τις χώρες του Βίσεγκραντ.

ΥΓ. Είχα κι άλλα τέτοια, αλλά είπα να μην σας κουράσω με αστειάκια του στιλ «η Φρόντεξ συνέλαβε τους `Γιατρούς χωρίς Σύνορα`» και «Στο σκαμνί ο Κούλογλου για το `Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα’». Καλά κούλουμα.

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]