Την άμεση διερεύνηση της αληθείας και την πλήρη και ορθή απόδοση των ευθυνών ζητούν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου με κοινή δηλώσή τους μετά την παρέμβαση της ειαγγελέως του Αρείου Πάγου για την διερεύνηση ρατσιστικών κινήτρων.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου βρίσκει κατ’ αρχήν σύμφωνη την πολιτική αγωγή στην υπόθεση του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση του εγκλήματος απαιτεί την συμμετοχή των αρμόδιων αρχών με σκοπό τουλάχιστον τη διακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων στη βάρβαρη εξόντωση του θανόντος.

Αναγκαίος όρος για να αναδειχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η επιλογή του θύματος, όπως προβλέπει το άρθρο (81Α) του Ποινικού Κώδικα για το έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, είναι η συνδρομή των αστυνομικών αρχών με την παροχή κρίσιμων στοιχείων, όπως είναι η ταυτοποίηση των εμφαινομένων προσώπων σε καίρια σημεία της απεικόνισης του περιστατικού. Εξίσου κρίσιμη κρίνουμε την διεξαγωγή ερευνών με επίκεντρο τους κατηγορούμενους και τους λοιπούς υπόπτους για την τέλεση άδικων πράξεων κατά του θανόντος.

Είκοσι πέντε ημέρες μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα , η δικογραφία παραμένει ατελής και ο βασανιστικός θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου αδικαίωτος. Ως πληρεξούσιες δικηγόροι της πολιτικής αγωγής ζητούμε την άμεση διερεύνηση της αληθείας και την πλήρη και ορθή απόδοση των ευθυνών.

Άννυ Παπαρρούσου
Χρύσα Πετσιμέρη
Κλειώ Παπαπαντολέων

Αθήνα 16/10/2018

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]