Νωρίς σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ο 34χρονος αστυνομικός που βρέθηκε χθες, Πέμπτη, τα ξημερώματα δαρμένος και δεμένος σε διαμέρισμα όπου διαμένουν Πακιστανοί στην Νίκαια.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί του. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 34χρονος αστυνομικός, όπως φαίνεται να προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές, μόνο τυχαία δεν βρέθηκε στο διαμέρισμα της Νίκαιας τα ξημερώματα της Πέμπτης. Φέρεται να έχει άμεση εμπλοκή με τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, αλλά ήταν κι εκείνος που με άλλα τρία άτομα –που ερευνάται εάν ήταν Πακιστανοί, αστυνομικοί ή και τα δύο μαζί– πήγαν στο διαμέρισμα όπου διέμεναν οι έξι συλληφθέντες Πακιστανοί για να λύσουν τις «διαφορές» που είχαν μεταξύ τους.

Αρχικά, οι τέσσερις που εισέβαλαν στο διαμέρισμα έδεσαν με ταινία tire up και φίμωσαν τους Πακιστανούς ενοίκους. Στη συνέχεια άρπαξαν ποσότητα τσιγάρων και αποχώρησαν. Σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα ακούστηκε ένας από τους δράστες να ρωτά τους υπολοίπους «αν πήραν όλα τα πράγματα ή αν άφησαν κάτι πίσω τους».

Λαθραία τσιγάρα, φωτογραφία αρχείου.

Μετά από λίγη ώρα και άγνωστο για ποιους λόγους ο 34χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε στην Ασφάλεια και ήταν οδηγός του διευθυντή του τμήματος Αθλητικής Βίας, ξαναγύρισε στο διαμέρισμα της οδού Γέμελου με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίθεση των έξι Πακιστανών οι οποίοι στο μεταξύ είχαν καταφέρει να λυθούν.

Έδεσαν τον αστυνομικό με παρόμοιο τρόπο σε καρέκλα και του κατάφεραν εμφανή τραύματα σε πρόσωπο και σώμα, καθώς και ένα τραύμα από μαχαίρι στο αυτί.

Από τις φωνές και τη φασαρία, κάτοικος της πολυκατοικίας ειδοποίησε γύρω στις τρεις το ξημέρωμα την Άμεση Δράση, με τους αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» να φτάνουν στο σημείο πριν από τις 4.00 για να δεχθούν επίθεση με πέτρες και ξύλα από άλλους Πακιστανούς, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονταν μέσα και άλλοι έξω από την πολυκατοικία.

Σύντομα έφτασαν στο σημείο ενισχύσεις, με συνέπεια στη θέα τους να διαλυθούν οι περισσότεροι και λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί έμπαιναν στο διαμέρισμα όπου εκτός από τους έξι ενοίκους του, τους οποίους και συνέλαβαν, βρήκαν και τον τραυματισμένο συνάδελφό τους.

Κατόπιν ο 34χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι έξι Πακιστανοί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πειραιά που αρχικά ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση και εκεί κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του αστυνομικού γιατί, όπως υποστήριζαν εξαρχής, τους είχε ληστέψει.

Μήνυση όμως σε βάρος των Πακιστανών για άσκηση σωματικής βίας και παρακράτηση κατέθεσε και ο αστυνομικός ο οποίος όπως ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του ενώ γυρνούσε στο σπίτι του και ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας είδε τους Πακιστανούς, αντελήφθη ότι έκαναν λαθρεμπόριο τσιγάρων και αποφάσισε, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, να επέμβει. Εκείνοι όμως τον ακινητοποίησαν, τον απήγαγαν (!) και τον οδήγησαν στο διαμέρισμα όπου και τον κακοποίησαν.

Με πληροφορίες από «Εφ.Συν.» και «Αυγή».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]