Συνελήφθη ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν, κατηγορούμενος για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, δύο άτομα με γνώση επί των κατηγοριών είπαν πως ο Έπσταϊν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και κρατείται από τις ομοσπονδιακές αρχές και αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Δευτέρα.

Ο 66χρονος είχε αποφύγει την απαγγελία ομοσπονδιακών κατηγοριών το 2007 και το 2008, στο πλαίσιο μιας αμφιλεγόμενης για πολλούς συμφωνίας. Τελικά όμως, ο Έπσταϊν δήλωσε ένοχος για πιο ελαφρές κατηγορίες και εξέτισε 13 μήνες, ενώ καταχωρήθηκε ως ένοχος για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα. Ωστόσο η συμφωνία του επέτρεπε να βγαίνει από τη φυλακή της κομητείας Παλμ Μπιτς έξι ημέρες την εβδομάδα για να δουλεύει στο γραφείο του.

Το Σάββατο συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες στο αεροδρόμιο Τέτερμπορο στο Νιού Τζέρσεϊ αφού το ιδιωτικό του τζετ προσγειώθηκε εκεί από το Παρίσι.

Σύμφωνα με το The Daily Beast, ο Έπσταϊν κατηγορείται για αποπλάνηση και trafficking δεκάδων ανηλίκων στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα μεταξύ του 2002 και του 2005. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικες, πληρώνοντας για «μασάζ» και στη συνέχεια αποπλανώντας τις σεξουαλικά στην έπαυλή του.

Η υπόθεση ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα μετά από ερευνητικό ρεπορτάζ της The Miami Herald τον Νοέμβριο, όπου μιλούσαν τέσσερα από τα θύματά του, που είναι πλέον ενήλικες. Ένα από αυτά, η Κόρτνεϊ Γουάιλντ, δήλωσε πως «έψαχνε κορίτσια που ήταν σε δύσκολη θέση, κορίτσια που ήταν βασικά άστεγα… κυνηγούσε κορίτσια που νόμιζε ότι δεν θα άκουγε κανείς».

*Αλιευμένο από το tvxs.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]