Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν πέρυσι έκλεισε τα 70 χρόνια ζωής. Γιόρτασε τα  γενέθλια του και φέτος αποφάσισε να μπει στην όγδοη δεκαετία του με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. “Παρήγγειλε” σε 8 συγγραφείς να γράψουν από ένα έργο ειδικά για το “Υπόγειο” του Θεάτρου Τέχνης και στελέχωσε τις παραστάσεις κυρίως με ηθοποιούς της παλαιότερης αλλά και της νέας γενιάς.

Η παραπομπή στον Κάρολο Κουν και στο ότι συνήθιζε να ανακαλύπτει τους νέους συγγραφείς και να τους ανεβάζει στο “Υπόγειο”, είναι σαφής. Τα έργα θα παίζονται ανά δύο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με ενιαίο και ξεχωριστό εισιτήριο.

Από αυτή την εβδομάδα και για έναν μήνα παίζονται τα έργα “Μεσάνυχτα σε έναν τέλειο κόσμο” και ” Όλη η πόλη το κουβεντιάζει”.

To “Μεσάνυχτα σε έναν τέλειο κόσμο” είναι ο μονόλογος ενός συγγραφέα που ζει αποκομμένος στο διαμέρισμά του μέχρι τη μέρα που δέχεται μια επαγγελματική πρόταση. Τότε, προκειμένου να γράψει, θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με το “υλικό” του, τη δική του ιστορία. Ο συγγραφέας του έργου είναι ο Αλέξης Σταμάτης και τη σκηνοθεσία έκανε ο  Άρης Τρουπάκης. Πρωταγωνιστεί ο Νίκος Αρβανίτης.

sygrxonaerga2

Οι αδερφοί Κούφαλη έγραψαν το “Όλη η πόλη το κουβεντιάζει”, ένα έργο για τη σύγχρονη κοινωνία και το οικονομικό σύστημα όπου η πάλη είναι άνιση και επικρατούν αυτοί με του λιγότερους ηθικούς δισταγμούς. Αλλά και πάλι μήπως είναι όλοι χαμένοι; Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Γράμψας και πρωταγωνιστούν οι Λουκία Πιστιόλα, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Κανελλοπούλου και Αυγουστίνος Κούμουλος.

sygrxonaerga3

Τα δύο έργα αντλούν την έμπνευσή τους από το Θέατρο του Παραλόγου του Μπέκετ και του Ιονέσκο. Η θεματική τους πατά απόλυτα στο “σήμερα” και δίνουν έδαφος για σκέψη και συζήτηση.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ-Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα

«Μεσάνυχτα σ’ έναν τέλειο κόσμο»: 21.00
Διάρκεια: 60΄

«Όλη η πόλη το κουβεντιάζει»: 22.30
Διάρκεια 60΄

Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Εισιτήριο μιας παράστασης: 10 ευρώ
Προαγορά εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις των 8 έργων: 48 ευρώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]