Με αφορμή την επιστολή του Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ, σχετικά με τους τραυματισμούς των Λουκά Βύντρα και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, το 3pointmagazine.gr σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις ανά τον κόσμο.

 

Ο «πόλεμος» συλλόγων-εθνικών ομάδων καλά κρατεί εδώ και πολλά χρόνια, με τους συλλόγους να ζητούν ακόμα και αποζημιώσεις σε κάποιες περιπτώσεις τραυματισμών παικτών τους, όσο εκείνοι βρίσκονταν με την εθνική τους ομάδα.

 

Μάνστεστερ Σίτι εναντίον Αργεντινής και Βελγίου

Ο Σέρχιο Αγκουέρο χτύπησε αρκετά σοβαρά στο πρώτο ματς της σεζόν απέναντι στην Σαουθάμπτον και ακολουθούσε εντατικές θεραπείες για να επανέλθει. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Αλεχάντρο Σαμπέλα, δεν νοιάστηκε ιδιαίτερα και τον κάλεσε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Μπορεί τελικά ο Αγκουέρο να μην χρησιμοποιήθηκε καν στην αποστολή, αλλά η αποθεραπεία του, πήγε πίσω, λόγω των ταξιδιών που χρειάστηκε να κάνει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα με τον τραυματία Βενσάν Κομπανί να ακολουθεί την αποστολή της εθνικής Βελγίου, παρά τον τραυματισμό του. Όλα αυτά, είναι λογικό να έχουν εξοργίσει τον τεχνικό των «σίτιζενς», Ρομπέρτο Μαντσίνι.

 

Μπάγερν Μονάχου εναντίον Ολλανδίας

«Όταν νοικιάζεις ένα αυτοκίνητο, είσαι υποχρεωμένος να το επιστρέφεις στην κατάσταση που το παρέλαβες. Δηλαδή σε άριστη. Μας πήρατε τον Αριεν Ρόμπεν και μας τον επιστρέψατε διαλυμένο, αναγκάζοντας μας να τον έχουμε στο «συνεργείο» για αρκετό καιρό», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Μπάγερν Μονάχου.

 

Ο Ολλανδός μέσος είχε τραυματιστεί στο Μουντιάλ του 2010, χάνοντας τα δυο πρώτα ματς, αλλά βοήθησε την Ολλανδία να φτάσει στον τελικό όπου έχασε από την Ισπανία. Όταν επέστρεψε στην Γερμανία, υποβλήθηκε σε εξετάσεις στις οποίες βρέθηκε… τρύπα στον δικέφαλο του, με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο μισό της σεζόν της Bundesliga.

 

Μπόκα Τζούνιορς εναντίον Αργεντινής

Το 2003 η Μπόκα Τζούνιορς προετοιμαζόταν για το διηπειρωτικό Κύπελλο απέναντι στην Μίλαν και η εθνική νέων της Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

Ο πρόεδρος της Μπόκα, Μαουρίτσιο Μάκρι, δεν άφησε τον Κάρλος Τέβες να πάει στην εθνική, με αποτέλεσμα, η ομάδα του Μπουένος Άιρες να κατακτήσει το τρόπαιο, την ώρα που η Αργεντινή, αποκλειόταν από την Βραζιλία στα ημιτελικά.

 

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Βραζιλίας

Ο Κακά αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά την πρώτη του σεζόν στην ομάδα δεν κατάφερε να πείσει, λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο. Παρόλα αυτά, κατάφερε να είναι στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2010.

 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν είχε ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό του, αλλά επέλεξε να αγωνιστεί, σφίγγοντας το δόντια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μείνει άλλους τέσσερεις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης και έκτοτε παλεύει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοζέ Μουρίνιο.

 

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Πορτογαλίας

Το νέο απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, τραυματίζεται σε ένα παιχνίδι Champions League απέναντι στην Μαρσέιγ και αντικαθίσταται άμεσα.

 

Ακολουθούσαν προκριματικά εθνικών ομάδων, με την Πορτογαλία να αντιμετωπίζει Ουγγαρία και Μάλτα. Όχι κάποιο μεγαθήριο. Παρόλα αυτά, κρίνεται σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί ο Ρονάλντο, αν και όχι απόλυτα έτοιμος.

 

Μετά από περίπου μισή ώρα αγώνα, βγαίνει αλλαγή και επιστρέφει εσπευσμένα στην Μαδρίτη για εξετάσεις. Τα νέα δυσάρεστα. Ο παίκτης που πριν από λίγους μήνες στοίχισε στον Φλορεντίνο Πέρεθ 96 εκατομμύρια ευρώ, θα απουσίαζε από τους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες! Η συνέχεια αναμενόμενη.

 

Ντόρτμουντ εναντίον Τουρκίας

Όπως σε όλους τους κανόνες έτσι και σε αυτόν, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, τα έβαλε με τον Γκους Χίντινγκ, γιατί άφησε παίκτη του εκτός αποστολής!

 

«Φαίνεται πως η Τουρκία είναι μία υπερδύναμη στην Ευρώπη, από τη στιγμή που έχει την πολυτέλεια να αφήνει εκτός αποστολής έναν παίκτη σαν τον Νούρι Σαχίν. Δεν είμαι μόνο ξαφνιασμένος από την απόφαση του Γκους Χίντιγκ. Απλά, αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτό συνέβη» υπογράμμισε ο Γερμανός τεχνικός.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]